Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett az MTK Újpesten, a kék-fehérek soraiból két futballista is kiesett sérülés miatt. Czvitkovics lábközépcsont-repedést, míg Pisont húzódást szenvedett a hét végi bajnokin, így Egervári Sándor vezetőedzőnek komoly fejtörést okoz, hogy milyen összeállításban küldje pályára csapatát szerdán, a Balaton FC ellen.

- Hogyan tudja majd pótolni az eddig sem túlzottan bő keretből kiesetteket? - kérdeztük Egervárit.
- Mi is ezen gondolkodunk folyamatosan, hiszen sajnos lassan elfogyunk, annyi a sérültünk. Czvitkovics és Pisont mellett Zabos térde is bevizesedett, továbbá Komlósi és Halmai sincs még bevethető állapotban, úgyhogy állandóan jár az agyunk a Balaton FC elleni összeállítás és a taktika ügyében.

- Gondolkodnak azon, hogy fiatalokat ültetnek a kispadra?
- Ez lehetene a megoldás, ám a Bodajkon szereplő játékosok nem jöhetnek szóba, a juniorban szereplő labdarúgók pedig még nem tudnák megoldani a problémáinkat.

- Ebben a helyzetben mennyire bízhatnak a Balaton elleni sikerben?
- Való igaz, a jelenlegi szituációban nem lehetnek vérmes reményeink a bajnoki hajrában, az öltözőben azonban folyamatosan arról beszélgetünk a játékosokkal, hogy összeszorított fogakkal kell küzdenünk az utolsó pillanatig. Szakmai és emberi hiúságunkból adódóan minden mérkőzésen a győzelemre kell törekednünk, a rengeteg gondunk dacára is. Így aztán nem is lehet más célunk a Balaton FC ellen, mint a győzelem, és ha sikerül, ott maradhatnánk az élboly közelében.

Bánki József