Vágólapra másolva!
Még a legöregebb ferencvárosi szurkolók sem emlékeznek arra, utoljára mikor kapott ki sorozatban négyszer kedvenc csapatuk. Márpedig a zöld-fehérek az MTK-tól, a Balaton FC-től, az Újpesttől és a Debrecentől is egymás után vereséget szenvedtek, így nem csoda, hogy a Fradi immáron a dobogó legalsó fokán egyensúlyozva hárompontos hátrányba került a listavezető DVSC-vel szemben. Szűcs Lajos, az FTC válogatott kapusa nehezen éli meg a rettenetes szériát, mégis önkritikusan és optimistán beszélt csapata szerepléséről és esélyeiről.

- A tabella jelenlegi állása szerint milyennek ítéli a bajnoki esélyeket?
- Az utóbbi hetek kudarcai után lehet, hogy furcsa, de optimista vagyok, jóllehet tudjuk, a szerdai soproni mérkőzés az utolsó utáni esélyünk. Szintén nem szokványos egy fradista szájából mindez, de mivel az Újpest vérszemet kapott, így még a lilák is lehetnek befutók, ehhez azonban le kell győzniük a Debrecent, ami viszont nekünk is kedvezhet, persze csak ha nyerünk Sopronban. Utóbbi esetben befoghatjuk még a Debrecent, s elképzelhető, hogy megint az utolsó forduló, az Üllői úti DVSC elleni meccs dönt a bajnoki címről. Amennyiben így alakul, akkor is nyernünk kell, ha négykézláb jövünk le a pályáról.

- Mennyire téma az öltözőben, hogy a külső körülmények is közrejátszottak a tavaszi szereplésben?
- Természetesen szóba kerül ez is, elvégre amennyi piros lapot mi kaptunk az elmúlt hetekben, azt egy másik csapat egész évben nem szedi össze, de ezzel sem magamat, sem a csapatot nem akarom ezzel felmenteni. Elsősorban mégis magunkban keressük a hibát, mivel ebbe a gödörbe mi kerültünk, s nekünk is kell kimásznunk onnan. Sajnos úgy látom, nem minden játékosunk tesz meg mindent a sikerért, néhányan nem érzik át, milyen patinás klub mezét viselik, mekkora felelősség abban pályára lépni. Ez lélek kérdése. Tavasszal voltak olyan mérkőzéseink, amikor legszívesebben el kellett volna bujdokolnunk, gondolok itt a Balaton és az Újpest elleni hazai meccsünkre, de nem lehetünk büszkék a debreceni teljesítményünkre sem.

- Mivel továbbra is sok lesz a hiányzó, mégis, elsősorban miben bízik?
- Abban, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, bizonyítanak. No meg azt is remélem, hogy a Fradi-család, a szurkolók mellénk állnak ebben a nehéz helyzetben.

Bánki József