Vágólapra másolva!
További négy bajnokságban avattak bajnokot Európában: Hollandiában, Bulgáriában, Szerbia és Montenegróban valamint Törökországban is eldőlt az aranyérem sorsa. Görögországban a kupadöntő okozott izgalmakat, míg Franciaországban továbbra is nyílt a küzdelem, miután mindhárom éllovas nyerni tudott.

Az Ajax esetében csak idő kérdése volt, hogy az amszterdamiak mikor biztosítják be matematikailag is az aranyérmüket, hiszen a csapat hetek óta nagy fölénnyel vezette a tabellát.

A múlt héten még elmaradt a bajnokavatás, talán azért, mert a játékosok a hazai közönség ellen akartak ünnepelni, amit aztán a hét végén meg is tehettek. A Babos Gáborral és Fehér Csabával felálló NAC Breda kellemes partnernek bizonyult, hiszen a hazaiak már a tizedik percben vezetést szereztek Wesley Sneijder révén, majd még a szünet előtt Zlatan Ibrahimovic kettőre növelte az Ajax előnyét, és ezt követően már csak könnyed játszadozás zajlott a pályán.

Az ArenA közönsége nyugodtan ünnepelhette a klub fennállásának 29. bajnoki címét, hogy a lefújást követően testületileg vonuljon ki a város főterére, és ott folytassa a dáridózást. A hollandoknál ráadásul nem csak az arany-, hanem az ezüstérem sorsa is eldőlt, a második hely a várakozásnak megfelelően a PSV Eindhovené lett, sőt, az is bizonyos, hogy a bronzot a Feyenoord focistáinak nyakába akasztják.

Bulgáriában viszont nem kis szenzációt jelent, hogy a Lokomotiv Plovdiv lett a bajnok, a klub ugyanis korábban sohasem tudta elhódítani az aranyérmet, sőt, még csak élcsapatnak sem számított: 2001-ben csak azért került fel a legjobbak közé, mert fuzionált a Velbazs Kjusztendillel.

A tavaly hatodik helyen végzett gárda ebben a szezonban azonban ellenállhatatlanul szerepelt, és tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott. A pontot az i-re a hét végén a Szlavia Szófia elleni győzelemmel tették fel: a fővárosi gárda ugyan kissé ráijesztett a plovdiviakra, hiszen 2-0-s hazai vezetés után ki tudott egyenlíteni, de a Lokomotiv a végén ismét belehúzott, és Nesko Milovanovics tizenegyesgóljával megszerezte a bajnoki címet érő győzelmet.