Vágólapra másolva!
A Siena olasz labdarúgóklub székházában tartott kedden házkutatást közösen a csendőrség és a rendőrség, amely a Serie A mérkőzéseire kötött internetes fogadásokban gyanít csalássorozatot. Az ügyben a nápolyi ügyészség a maffiaellenes nyomozócsoportokat mozgósította.

A Siena Calcio vezérigazgatója, Walter Scapigliati úgy nyilatkozott, hogy nyugodtan néznek a vizsgálatok elébe, hiszen az egyesület "sértett félnek" tekinti magát a bundabotrányban. A Siena elnöke, De Luca pedig azt hangsúlyozta az újságíróknak, hogy a focifogadások ügyében egész Itáliára kiterjed a nyomozás, s más klubok is érintettek.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint 12 klubot - és egyes források szerint húsz játékost - érint a nyomozás. Az együttesek a következők: Ascoli, Catanzaro, Chievo, Crotone, Fermana, Lecce, Lumezzane, Piacenza, Reggina, Sassari Thorres, Taranto és a Siena, amelynek székházában több mint három órán át tartott a házkutatás, s a nyomozók nyolc hatalmas doboznyi irattal távoztak.

Az ANSA öt, a vizsgálat által érintett játékost is megnevezett, akik közül a legismertebb az Internazionalét is megjárt Nicola Ventola. A többiek: Generoso Rossi, Roberto D'Aversa, Salvatore Ambrosino és Vincenzo Onorato.