Vágólapra másolva!
Nem sikerült a csoda a Newcastle United együttesének, azaz már matematikailag sem maradt esélye arra, hogy a Premiership utolsó fordulójában megszerezze a negyedik helyet, és ezzel a Bajnokok Ligája-selejtezőben való indulás jogát. Sir Bobby Robson tanítványai a Southampton otthonában mindössze 3-3-as döntetlent tudtak kicsikarni.

Premiership, 32. forduló, elhalasztott mérkőzés:
Southampton - Newcastle 3-3 (2-2)
St. Mary's-stadion, 31 815 néző
vezette: Poll
Southampton: Blayney - Telfer, Lundekvam (Kenton, 36.), Hall, Crainey - Fernandes (Griffit, 81.), Folly, Anders Svensson, Prutton - Beattie, Ormerod (Phillips 74.)
Newcastle: Given - Hughes, Bramble (Bridges 90.), Caldwell, Bernard - Dyer (Robert, 75.), Bowyer, Ambrose, Speed - Shearer, Ameobi
gól: Beattie (19.), Bramble (39., öngól), Griffit (88.), illetve Ameobi (7.), Bowyer (35.), Ambrose (90.)

Pedig remekül kezdődött a mérkőzés a Szarkák számára, Shola Ameobi már a 7. percben vezetést szerzett a vendégeknek, ezt James Beattie a 19. percben egalizálta. A 35. és 39. percben újabb gólváltást láthatott a St. Mary's közönsége: előbb Lee Bowyer révén ismét a Newcastle-hoz került az előny, majd Titus Bramble egy "frappáns" öngóllal újra nyílttá tette a találkozót.

A második félidő a végére tartogatta az izgalmakat, Leandre Griffit alig hét perccel pályára lépése után már a Szenteket juttatta előnyhöz, Darren Ambrose azonban az utolsó percben egy távoli bombával pontot mentett a vendégeknek.

Bár a BL elúszott a Newcastle számára, ha szombaton nyer a Liverpool otthonában, biztosan megszerzi az UEFA-kupa indulást jelentő 5. helyet. Sir Bobby Robson természetesen elégedetlenségét fejezte ki, s ígéretet tett arra, az Anfield Roadon mindent elkövetnek a győzelemért. "Nagyon csalódott vagyok, de nem panaszkodom a játékosaimra" - nyilatkozta a tréner. "Az idei szezon egyik legizgalmasabb mérkőzését játszottuk, a második félidő jelentős részét irányítottuk is, de nem sikerült fölényünket gólokra váltani. Kétszer a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól, Alan Blayney kapus meg néha világklasszis bravúrokat mutatott be. Értékes pontot szereztünk, de lehet, ez mégsem lesz elég. Mindent el fogunk követni, hogy nyerjünk az Anfield Roadon, mert a tavalyi bronzérem és az azt megelőző negyedik hely után a hatodik pozíció nagy csalódás lenne."