Vágólapra másolva!
A labdarúgó Arany Ászok Liga hétvégi, 29. fordulójából a hagyományok szerint a Ferencváros-MTK örökrangadó emelkedik ki, de az elmúlt fordulók alapján a Balaton FC-Újpest összecsapás tűnik izgalmasabbnak.

Az FTC-MTK találkozó háromesélyes, ugyanis mindkét gárda hullámvölgybe került. A hazaiak utóbbi öt bajnokijukon nem nyertek - sőt, csak az utolsón tudtak pontot szerezni -, míg a vendégek szerdán a Balaton FC-től hazai pályán elszenvedett vereséggel gyakorlatilag kiszálltak a bajnoki címért folytatott küzdelemből.

A kupagyőztes FTC és a címvédő MTK a nyár óta már ötször találkozott. A Szuper Kupában a kék-fehérek simán, 2-0-ra nyertek, utána viszont az alapszakaszban és a Magyar Kupában is a zöld-fehérek voltak a jobbak: az Üllői úton, illetve az idegenbeli nyolcaddöntőben egyformán 2-1-re győztek, míg a 15. fordulóban a Hidegkuti-stadionban 1-1-es döntetlen született. Aztán a rájátszásban ismét a kék-fehérek diadalmaskodtak 1-0-ra.

Eddig 190 alkalommal találkozott egymással a két együttes: a zöld-fehérek 75-ször, míg a kék-fehérek 72-szer diadalmaskodtak. A gólarány 299-298 az FTC javára.

A másik nagy érdeklődéssel várt összecsapás a tavasszal szárnyaló, szerdán a listavezető Debreceni VSC-MegaForce-t magabiztosan legyőző Újpest balatoni vendégjátéka. A két első helyért küzdő gárda mérkőzésének kimenetele megtippelhetetlen, meglepő módon a lila-fehérek mérlege negatív a siófokiak ellen. Sőt, a mostani bajnokságban az ÚTE még nem tudta legyőzni a Balaton FC-t. Viszont Mészöly Géza együttese aratta a legtöbb győzelmet tavasszal, szám szerint kilencet.

A bajnokaspiránsok közül a Debrecennek van a legkönnyebb dolga, s várhatóan hazai pályán be is gyűjti a három pontot a Matáv-Sopron ellen, mellyel továbbra is az élen maradhat.

Az alsóházban is egyre élesedik a küzdelem az osztályozó elkerüléséért: amennyiben a Győr hazai pályán legalább döntetlent ér el a sereghajtó Haladás ellen, akkor a vendégek már mindenképpen pótvizsgára szorulnak.

A 29. forduló programja, szombat:
felsőház:
Balaton FC - Újpest FC 18 ó, v.: Dubraviczky
Debreceni VSC-MegaForce - Matáv-Sopron 19 ó, v.: Juhos
alsóház:
Pécsi MFC - Videoton FCF 19 ó, v.: Vad
Békéscsabai Előre FC - Zalaegerszegi TE 19 ó, v.: Erdős
Győri ETO FC - Lombard FC Haladás 19 ó, v.: Szabó Zs.

vasárnap:
Ferencvárosi TC - MTK FC 11:30 ó, v.: Szarka