Vágólapra másolva!
A Barcelona, a Deportivo és a Mallorca után a már fordulókkal ezelőtt kiesett, sereghajtó Murcia otthonában is kikapott a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában.

Utóbbi hetekben nyújtott produkcióját jól szimbolizálva kezdte vendégjátékát a Real Madrid. A harmadik percben Iker Casillas maga elé ejtett egy labdát, melyre az éppen "királyi" tulajdonban lévő kölcsönjátékos, Luis Garcia csapott le, és a hálóba passzolt. Ha hozzátesszük, hogy öt perc múlva Helguerának becsúszva kellett a gólvonalról mentenie, valamint mezőnyben is olykor megszégyenítően kigurigázták a "galaktikusokat", máris érthetővé válik a kamerák által szívesen pásztázott Perez elnök hascsikarást idéző, élénk arcjátéka a díszpáholyban.

Beckham látványos, ám barvúrral kivédett távoli bombája térítette magához a fővárosiakat, de Raúl és Solari is ziccert rontott (előbbinek Figo, utóbbinak saját maga alakította ki a kihagyhatatlannak tűnt helyzetet). Aztán Zidane és Raúl távolabbról kísérletezett -nemkevésbé eredménytelenül.

A 33. percben Helguera kezére pattant egy labda tizenhatoson belül, a büntetőt Luis Garcia varrta a bal felső sarokba.

Három perccel később Beckham illette obszcén kifejezésekkel a a partjelzőt, akinek panasza megértő a fülekre talált a játékvezetőnél, a piros lapot kapott angol pedig már csak az öltöző felé ballagva folytathatta zsörtölődését.

A szünet után Raúl lőtt egy kapufát, Guti a hosszabbításban szépített, alapvetően mégis a felszabadultan focizó Murcia uralta a játékot, és szórakoztatta önfeledten ollézó kezdő közönségét.

A Real Madrid a Barcelona, a Deportivo és a Mallorca után zsinórban negyedik vereségét szenvedte el, ilyen pedig eddig még nem fordult elő a klub történetében.

Mindez azután történt, hogy a szintén ezüstéremre ácsingozó Barcelona - ha ajándékbüntetővel is, és Puyol kiállítása nyomán a saját dolgát megnehezítve - hozta a kötelezőt, hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Racing Santandert, és elfoglalta a tabella második pozícióját.

Primera División, 37. forduló:
Murcia - Real Madrid 2-1 (2-0)
gól:
Luis Garcia (3., 33. - tizenegyesből), illetve Guti (92.)
kiállítva: Beckham (36., Real Madrid)

FC Barcelona - Racing Santander 1-0 (0-0)
gól:
Ronaldinho (16., 11-esből)
kiállítva: Puyol (67., Barcelona)

Albacete - Sevilla 1-4 (0-1)
gól:
Parri (68.), illetve Dario Silva (38), Baptista (51., 11-esből), Casquero (53.), Hornos (90.)
kiállítva: Unai (49.), Sanchez (75.) - mindkettő Albacete

Atlético Madrid - Real Zaragoza 1-2 (0-0)
gól:
Nano (65.), illetve Toledo (91., 94.)
kiállítva: Cuartero (89., Real Zaragoza)

Real Mallorca - Espanyol 4-2 (0-2)
gól: Perera (63., 86.), Bruggink (73.), Colsa (94.), illetve Tamudo (7., 27., az elsőt 11-esből)

Osasuna - Athletic Bilbao 1-2 (0-0)
gól:
Valdo (89.), illetve Yeste (47.), Urzaiz (61.)

Real Sociedad - Málaga 1-1 (0-0)
gól:
Kovacevic (72.), illetve Duda (64.)