Vágólapra másolva!
Gera Zoltán duplájával a Ferencváros 2-0-ra nyert az MTK ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga 29. fordulójának fővárosi rangadóján, így pontszámban utolérte az első helyen álló Újpestet.

Arany Ászok Liga, 29. forduló, felsőház:
Ferencvárosi TC - MTK Hungária 2-0 (1-0)
Üllői út, 3500 néző
vezette: Szarka
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Botis, Gyepes - Sowunmi (Károlyi, 84.), Lipcsei, Rósa D., Leandro (Szkukalek, 81.) - Gera, Tököli, Penksa.
MTK: Végh - Pusztai, Juhász, Komlósi, Füzi - Vati (Silva, 64.) - Zavadszky, Jezdimirovic (Kovács J., 78.), Rósa H., Rednic (Szabó, 46.) - Torghelle.
gól: Gera (3., 61.)
sárga lap: Sowunmi (46.), illetve Pusztai (63.)

3. perc: Lipcsei előreívelését Gera szép mozdulattal tette maga elé, majd 13 méterről a kapu közepébe bombázott (1-0).

6. perc: Tököli jobbról passzolt középre, s az érkező Gera 3 méterről a kapu mellé lőtt.

17. perc: Jezdimirovic váratlan, 24 méteres lövését Szűcs szögletre ütötte.

45. perc: Rósa Henrik 16 méteres bombáját Szűcs bravúrral kiütötte.

58. perc: tetszetős hazai passzolgatás után Lipcsei jobbra tolta a labdát, Sowunmi 10 méteres lövése elment Végh mellett, de Komlósi vetődve mentett.

61. perc: Sowunmi jobbról ívelt középre, az üresen érkező Gera pedig 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-0).

83. perc: Zavadszky jobb alsó sarokba tartó 18 méteres lövését Szűcs ütötte ki.

Lendületesen, és gyors góllal kezdett a Ferencváros, majd mezőnyfölénybe került. A zöld-fehérek azonban ritkán veszélyeztettek, igaz, vezetésüket nem fenyegette veszély, mert az MTK akciói nem igazán jutottak el Szűcs kapujáig. A szünettől mintegy félórán át felhőszakadás okozott gondot a játékosoknak, s az alaposan megváltozott körülmények a hazaiaknak tettek jót. A zöld-fehérek a második játékrészben szinte folyamatosan, nagy lendülettel támadtak, ennek megfelelően megérdemelten növelték előnyüket. Az MTK becsületesen küzdött, de esélye sem volt a pontszerzésre.

(MTI)