Vágólapra másolva!
Várhatóan a hét végéig eldől, hol folytatja pályafutását Király Gábor. A magyar labdarúgó-válogatott kapusa iránt érdeklődik az FC Liverpool, a Hertha BSC pedig szerződéshosszabbítást kínált számára. Az angol csapat mindeközben eladta angol válogatott támadóját, Emile Heskeyt a Birmingham Citynek, a Liverpool igazgatótanácsa pedig elfogadta a csapat részvényeiért tett thaiföldi kormányajánlatot.

Király, aki sérülése után tavasszal nem lépett pályára a Bundesligában, felmentést kapott az edzés alól, és Angliába utazott az orvosi vizsgálatok elvégzésére. A 28 éves hálóőrt szívesen szerződtetné az FC Liverpool, ugyanakkor berlini csapata kész 2006-ig megállapodást kötni vele, és opciós joggal rendelkezik. Sajtóértesülések szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a két klub kapust cserél, és Király helyett a lengyel Jerzy Dudek kerül Berlinbe. Dieter Hoeness, a Hertha menedzsere állítólag már tett lépéseket Dudek megszerzéséért.

A Liverpool mindeközben megvált az angol válogatott Európa-bajnoki keretéhez tartozó válogatott támadójától, Emile Heskeytől. A csatár, aki négy év után hagyja el a 'Poolt, a következő szezontól a Birmingham Cityben szerepel. A Premiership tizedik helyezettje 6,25 millió fontot fizet a csatárért, aki ötéves kontraktust kötött. A 26 éves játékos 2000-ben nagy reményekkel érkezett 11 millió fontért a Leicester Citytől, de nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, noha a válogatottban így is 40-szer lehetőséget kapott. "Fantasztikus szerződést kötött a klub, remélem, hogy ezen a nyáron még hasonló üzleteket tudunk nyélbe ütni" - mondta Steve Bruce, a Birmingham City vezetőedzője.

A Liverpoolhoz kapcsolódó hír, hogy a labdarúgóklub igazgatótanácsa elfogadta a csapat részvényeiért tett thaiföldi kormányajánlatot - jelentette be az ázsiai ország miniszterelnöke. "Eldöntötték, hogy nekünk adják el a részesedést. Most már csak a részletekben kell megállapodnunk" - nyilatkozott Takszin Sinavatra thaiföldi kormányfő, közölve, hogy a felkínált 30 százalékos részvénycsomagot 4,6 milliárd bahtért (63,936 millió angol font) szeretnék megvásárolni.

Az ázsiai ország kabinetülése kedden elfogadta, hogy az üzlet fedezetére egyszeri sorsjegyet hozzanak forgalomba, amelyből összesen 10 milliárd bahtnyi bevételre számítanak. Azt nem tudni, hogy az üzletemberként milliomos Sinavatra magánvagyonából mennyit fordít a vásárlásra. A sportügyekért felelős kormányzót, Szantiparb Tecavaniját Angliába várják, hogy előzetes megállapodást írjon alá a Liverpool vezetőivel.

Sinavatra korábban a Fulham részvényeinek egy részét kívánta felvásárolni, de ez a terve nem valósult meg. Később a cseh Sparta Prahánál is szóba került lehetséges vevőként a bangkoki kabinet. A thaiföldi kormány mellett korábban egy angol üzletember, Peter Morgan szintén komolyan érdeklődött a Liverpool iránt, ám részvényenkénti 1750 fontos ajánlatát elutasította a tulajdonosi kör.