Vágólapra másolva!
 A Manchester United szombaton a cardiffi Millennium-stadionban 11. alkalommal hódíthatja el a világ legnépszerűbb országos sorozatának számító angol labdarúgó FA-kupát a másodosztályú s most először finalista Millwall ellenében.

Sir Alex Ferguson tanítványainak rendkívül fontos lenne a győzelem, hiszen az utóbbi évek egyik leggyengébb szezonján vannak túl: a Premier League-ben csak a harmadik helyen végeztek, a Bajnokok Ligájában pedig már a nyolcaddöntőben elvéreztek.

Annak ellenére, hogy a Millwall csak a második ligában vitézkedik, korántsem lehet biztosan megtippelni a mérkőzés végeredményét, mivel a kupa történetében már többször fordult elő meglepetés a döntőben: 1973-ban a Leeds United, 1980-ban az Arsenal, 1976-ban pedig éppen a Manchester United bukott el alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben.

"Tudjuk, hogy kilencven százalékban mi vagyunk a találkozó esélyesei, de ettől függetleníteni kell magunkat, és ugyanúgy kell koncentrálnunk, mint máskor. Az elmúlt években több ilyen mérkőzést is elveszítettünk" - mondta kellő óvatossággal Ferguson.

A manchesterieknél az évad utolsó mérkőzésére mindenki felépült, így hosszú kényszerpihenője után visszatér a csapatkapitány Roy Keane is.

A Millwallnál - amely a tizedik helyen végzett a másodosztályban - a legnagyobb kérdés, hogy játszik-e Dennis Wise. A gárda játékosedzője 1988-ban a Wimbledon, majd 1997-ben és 2000-ben a Chelsea futballistájaként hódította el az értékes trófeát.

A Manchester United egyébként 10 sikerével a sorozat legeredményesebb csapata, megelőzve a kilencszeres győztes Arsenalt.