Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét legnagyobb eseménye az UEFA-kupa döntője volt, nem csoda, hogy ennek nyertese, a Valencia két focistával is képviselteti magát álomcsapatunkban. A spanyol, a francia és a német pontvadászat utolsó fordulójából is kerültek be játékosok, az egyetlen kakukktojás a dán Bröndbyben futballozó svéd Jakobsson, illetve az FA-kupa-győztes MU portugálja, Cristiano Ronaldo.
Jorge Zaparaín (spanyol, Real Zaragoza): Az asztúriai gárdánál kénytelenek voltak a 17 esztendős portás bedobni a mélyvízbe, de Zaparaín debütálása a Primera Divisiónban kiválóra sikeredett. Az ifjú portás ugyanis remekül védett a Barcelona ellen, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata 2-1-es győzelmet arasson.
Lamine Diatta (francia, Stade Rennes): A breton együttes számára az utolsó fordulóbeli mérkőzésnek már nem volt különösebb tétje, de Bölöni László gárdája szépen búcsúzott a hazai közönségtől: a Montpellier-t 4-0-ra verte. A gólzáporból még a jobbhátvéd Diatta is kivette a részét, a bekk csapata második találatát érte el.Andreas Jakobsson (svéd, Bröndby IF): A dán bajnokság hajrája rendkívül izgalmasan alakul, és a Bröndby még mindig odaérhet az első helyre - ám ehhez az kellett, hogy a hét végén legyőzze a Frem BK-t. Ez nem ment könnyen, de végül sikerült, köszönhetően nagy részben a svéd középhátvédnek, Jakobssonnak, aki kétszer is eredményes volt.Juanito (spanyol, Real Betis): A sevillai védő remek hetet zárt, hiszen némi meglepetésre bekerült a spanyol Eb-keretbe, majd a Málaga elleni bajnokin győztes csapata tagja volt, sőt, még gólt is szerzett. A fiatal bekk ezzel feltette a koronát egész éves remek teljesítményére.Bixente Lizarazu (francia, Bayern München): A baszk származású futballista a hét végén búcsúzott Münchenből, hiszen már korábban bejelentette, hogy a nyáron elhagyja a Bayernt. A balhátvéd a tőle megszokott remek teljesítményt nyújtotta a Freiburg ellen, majd amikor a második félidőben csapata tizenegyest kapott, ő végezhette el a büntetőt, amit nem is rontott el.
Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): A Manchester Unitednek végül sikerült jól zárnia a szezont, hiszen a Vörös Ördögök az FA-kupa döntőjében legyőzték a másodosztályú Millwall együttesét, és így begyűjtötték a trófeát. A mérkőzés egyik legjobbja a MU tinédzser portugál focistája, Cristiano Ronaldo volt, aki a tavaly nyáron igazolt labdarúgók közül Tim Howard mellett a leginkább elfogadtatta magát a drukkerekkel.Ivo Ulich (cseh, Borussia Mönchengladbach): A német bajnokság utolsó fordulója egyben búcsú volt a Bökelberg stadiontól, amely egy modernebb arénának adja át a helyét. A 'Gladbach mindenesetre szépen búcsúzott otthonától, hiszen 3-1-re verte az 1860 Münchent, és a diadalból a cseh középpályás két gólpasszal vette ki a részét.Xabi Prieto (spanyol, Real Sociedad): A baszk gárdának nem volt veszítenivalója a Real Madrid elleni bajnokin, és a Sociedad ennek megfelelően is játszott, valósággal nevetségessé téve a fővárosiakat. A csapat legjobbja a fiatal középpályás, Xabi Prieto volt, aki a szezon során csak ritkán kapott lehetőséget, most viszont remekül focizott, amire két gólja és egy gólpassza a bizonyíték.Vicente (spanyol, Valencia CF): A spanyol bajnokcsapat az UEFA-kupa döntőjében is a tőle megszokott masszív játékot nyújtotta, amelyből egyéni képességeit tekintve legjobban talán a bal oldali középpályás, Vicente emelkedett ki. A válogatott focista magabiztosan értékesítette az első félidő végén megítélt tizenegyest, majd a szünet után gólpasszt adott Mistának.
Mista (spanyol, Valencia CF): Az UEFA-kupa döntője a várkozásnak megfelelően inkább hatalmas küzdelmet, mint látványos játékot hozott, de a Valencia teljesen megérdemelten gyűjtötte be a trófeát. A spanyolok egyik legjobbja a találkozón a csatár Mista volt, aki előbb kiharcolt egy tizenegyest, majd maga is betalált a Marseille kapujába.Bernard Diomede (francia, AC Ajaccio): A korzikai csapatnak mindenképpen győznie kellett a francia bajnokság utolsó fordulójában a bennmaradás érdekében, és ezt sikerült is végrehajtani, köszönhetően leginkább Diomede-nek. Az egykori világbajnok támadó mesterhármast vágott, és ezzel bebiztosította magának a jövő szezonbéli élvonalbeli szereplést.