Vágólapra másolva!
Az éllovas Debreceni VSC-MegaForce labdarúgócsapatának közel 1200 szurkolója csütörtökön különvonaton érkezhet Budapestre a Ferencváros elleni bajnoki rangadóra, miután a drukkerek megegyeztek a MÁV Rt.-vel. A fradisták hazajutása ugyanakkor bajos lesz.

Az aranyérem sorsát eldöntő összecsapásra 15.30 órakor indul a szerelvény, s a fővárosban már a rendőrség ügyel a vendégek biztonságára. A dvsc.hu internetes oldal szerint a vonat a Ferencvárosi pályaudvarra érkezik, onnan a szurkolókat egyenesen a stadion vendégszektorába kísérik. A vonat pénteken hajnali egy órakor indul vissza a hajdúsági városba.

Ha a debreceniek győznek az Üllői úton, akkor történetük első bajnoki címét ünnepelhetik. Döntetlen esetén akkor marad az élen a Szentes Lázár vezette gárda, ha az Újpest FC nem tudja legyőzni az MTK-t a Puskás Ferenc-stadionban.

A Ferencvárostól származó információk szerint továbbra is csak részben oldódott meg a szurkolók hazajutása a találkozót követően, legalábbis tömegközlekedési eszközzel. Az ftc.hu internetes oldal úgy tudja: a rendőrség nem engedélyezi, hogy az Üllői útról a belváros irányába is induljon metró, így csak Kőbánya-Kispest felé megy két különszerelvény a Nagyvárad térről.

A 3-as metró utolsó menetrend szerinti járata 23.10 órakor indul a két végállomásról, vagyis a belváros irányába 23.18-kor megy a stadiontól, míg a másik irányba 23.32-kor. Ez azt jelenti, hogy szinte semmi esély, hogy a drukkerek ezeket igénybe vegyék, hacsak a lefújás előtt el nem hagyják az FTC-pályát. A két különszerelvény 23.50-kor és 24 órakor hagyja el a Nagyvárad teret, ezért a zöld-fehér klub arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőség szerint autóval érkezzenek az Arany Ászok Liga aranyérméről döntő összecsapásra.

A Puskás Ferenc-stadionban sorra kerülő MTK Budapest - Újpest FC találkozót követően 23.45 órakor érkezik meg a Stadionok megállóba a vendégdrukkerek részére az ezerfős különmetró, amely a Deák térig közlekedik. Ott hermetikusan lezárt körülmények között átszállhatnak a szurkolók a másik vonalon közlekedő szerelvényre, amely Újpest-Központig megy tovább. A költségeket az Újpest FC állja.