Vágólapra másolva!
Az elmúlt fél évben már szerepelt magyar labdarúgó a cseh Slavia Praha labdarúgócsapatánál, miután a klub kölcsönvette a Zalaegerszeg játékosát, Józsi Györgyöt. Cseh lapok tudni vélik, a magyar kontingens bővülhet, hiszen az együttes kiszemelte Tököli Attilát is. A másik prágai élcsapat, a Sparta szlovák tulajdonost kapott.
Zalaegerszeg

"A ZTE vezetőivel, úgy tudom, már megegyeztek a Slavia Praha elöljárói, már csak velem kell egyezségre jutniuk. Télen is az átigazolási szezon utolsó napján sikerült Prágába szerződnöm, akkor sem késtem le semmiről, most sem kapkodok" - mondta a játékos.

A Mladá Fronta Dnes című napilap úgy tudja, s klub mindenáron szeretné megtartani a játékost. "Józsi kölcsönadási szerződése május végén lejárt, ezért tért haza Magyarországra. De nagyon szeretnénk őt megtartani, kapcsolatba is léptünk klubjával, és egyeztetünk a játékossal is" - nyilatkozta a Slavia sajtófőnöke, Alexander Kliment. Cseh források úgy tudják, Józsi vételára 250 ezer euró, azaz mintegy 8 millió cseh korona.

Mivel Pavel Kuka egyelőre nem hosszabbította meg szerződését, csatártársát, Tomas Doseket pedig a Rapid Wien csábítja, a Slaviának támadó után kellett néznie. A cseh lapok szerint az egyik érkező Jirí Stajner lehet, aki a Hannover futballistája, de tavasszal a Spartában szerepelt kölcsönjátékosként."

A lap beszámolt a lehetséges új szerzeményről, Tököli Attiláról is, akit többször megfigyeltek már a klub képviselői. ""A másik jól hangzó név pedig a Ferencváros tapasztalt csatára, Tököli Attila. Jelenleg a szerződési feltételekről tárgyalunk a magyar oldallal" - nyugtázta szűkszavúan a találgatásokat Josef Jinoch menedzser. A lap megerősítette, Tököli szerződése júniusban lejár, azaz elképzelhető a szerződtetése.

(Érdekesség, hogy Tököli leigazolásának hírére a Slavia fórumain is megnőtt az érdeklődés, de a névhasonlóság miatt a szurkolók többsége azt hiszi, Tököli személye megegyezik azzal a Tokody Tiborral, akit tavaly már csábított az együttes.)

Ami a másik prágai klubot, a szintén patinás Spartát illeti: a hírek szerint június elsejétől szlovák tulajdonosa lesz. Egy hete arról írt a Mladá Fronta Dnes, hogy a szlovák J&T pénzügyi csoport érdeklődik Csehország legnevesebb futballklubja, a prágai Sparta iránt. Vlastimil Kostál, a Sparta tulajdonosa akkor még nem tudta megmondani, meddig húzódhatnak a tárgyalások

A pozsonyi Új Szó információja szerint a Sparta klubvezetése kedden írja alá az adásvételi szerződést a J&T-vel. A vételár egymilliárd cseh korona: a klub ára 720 millió, a strahovi utánpótlásközpontért felvett hitel 230 millió, a szezon közben felhalmozott adósság pedig megközelítőleg 60 millió cseh koronát tesz ki.

A leendő tulajdonos vagyonát 10 milliárd koronára becsülik, és az építőipari vállalkozásai mellett bankok és számítástechnikai cégek tulajdonosa is egyben. A Sparta futballcsapata a 2003/2004-es szezonban a 2. helyen végzett a Gambrinus Ligában, s ezzel jövőre a BL-selejtezőben indulhat. Poborskyék emellett megnyerték a cseh kupát, s a Bajnokok Ligája idei sorozatában a nyolcaddöntőig jutottak, ahol az olasz bajnok AC Milan ellenében maradtak alul.