Vágólapra másolva!
A Békéscsaba a REAC, a Haladás pedig a Nyíregyháza otthonában szerzett egygólos előnyt a labdarúgó Arany Ászok Liga osztályozójának első mérkőzésén.

Osztályozó az Arany Ászok Ligáért, első mérkőzés:
Rákospalotai EAC - Békéscsabai Előre FC 0-1 (0-0)
500 néző
vezette: Ábrahám
REAC: Farkas - Felföldi, Némedi (Lendvai, 66.), Pomper, Horváth G. (Nyerges, 57.) - Horváth T., Kovács B., Burzi, Kőhalmi - Havrán, Kocsis I. Edző: Bognár György
Békéscsaba: Fekete - Schindler, Valentényi, Udvari, Bujáki - Simon A., Szeverényi, Kovács B. (Hoffmann, 60.), Vincze Z. - Tóth Gy. (Javrujan, 89.), Miculescu. Edző: Németh Zoltán.
gól: Udvari (47.)

47. perc: Vincze jobb oldali beadását Udvari közelről a hosszú sarokba fejelte (0-1).

A gyenge első félidőt egy jobb második követte, amelynek az elején gyorsan vezetést szerzett a Békéscsaba. A vendégek végül megőrizték előnyüket, s így nem állnak távol attól, hogy megőrizzék NB I-es tagságágukat.

Osztályozó az Arany Ászok Ligáért, első mérkőzés:
Nyíregyháza Spartacus FC - Lombard FC Haladás 0-1 (0-1)
2500 néző
vezette: Bede
Nyíregyháza: Németh V. - Lakatos, Márton, Ambrusz, Virágh - Turóczi, Hegedűs, Miskolczi, Cipf - Laskai, Popan. Edző: Herédi Attila.
Haladás:
Tóth I. - Szűcs M., Jagodics Z., Farkas A., Róth - Szabó Z., Rajos, Kaj, Somfalvi - Illés, Schimmer. Szakmai igazgató: Tóth Bálint.
gól:
Somfalvi (11.)

11. perc: Somfalvi vállalkozott 18 méterről bal lábas lövésre: a labda a felső lécről Németh kezére, onnan pedig a kapu jobb oldalába vágódott (0-1).

Az első negyedórában inkább a hazaiak találata érett, mégis a Haladás szerzett vezetést, és ezután már az irányítást is átvette. A második félidőben a hazaiak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de a hajrában a szerencse is elpártolt tőlük, így a Haladás várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót - írta a mérkőzésről a szon.hu.

A visszavágókat szombaton rendezik.

[origo]