Vágólapra másolva!
A házigazdák attól tartanak, hogy komolytalan "sportbohózat" lesz vasárnap a Magyarország elleni barátságos mérkőzés, miután Lothar Matthäus, a vendégek német szövetségi kapitánya csak a B kerettel lép pályára Kaiserslauternben. A dpa német hírügynökség szerint a szakvezetőnek 22 játékosát kell nélkülöznie, köztük - Király Gábor kivételével - az összes légióst.

"A tíz mezőnyember, akiket egyelőre képtelen lennék megnevezni, még összesen sem jutott el 40 válogatottságig" - mondta a futball-legenda a Kicker című lapnak. A kapitánynak az együttes frankfurti megérkezésekor négy labdarúgót kellett hazaküldenie, akik kedden a 2-1-es hazai sikerrel végződött kínai meccs során sérültek meg. A Bad Dürkheimben felállított főhadiszálláson ezért késő éjjelig tárgyalt a szövetség vezetőivel a lehetséges megoldásokról. Ennek eredményeként kizárólag fiatal, tapasztalatlan játékosok jöhetnek szóba a vasárnap 19 órakor kezdődő találkozón.

A dpa hozzáteszi, hogy Matthäusnak valószínűleg ez lesz az utolsó összecsapása a magyar válogatott kispadján. A szakvezető hangsúlyozta, hogy a hétvégéig semmilyen szerződést nem ír alá a Besiktassal, de megerősítette a török élklub érdeklődését iránta.