Vágólapra másolva!
A jelek szerint drasztikus fiatalítás helyett a rutinos futballisták megtartása mellett döntöttek az MTK vezetői, köszönhetően a végül vezetőedzővé is kinevezett szakmai igazgatónak, Garami Józsefnek. Jóllehet Lengyel Roland, Szabó Ottó, Rósa Henrik és a lejárt szerződésű Komlósi Ádám valószínűleg eligazol a kékektől, a korábban biztos távozóként emlegetett Zavadszky Gábor maradhat a Hidegkuti-stadionban. Pontosabban azt tudtuk meg tőle, hogy várakozó állásponton van annak ellenére, hogy nevelőegyesülete, a Ferencváros is hívja.  

- Hetek óta tartja magát a hír, miszerint elhagyja az MTK-t. Döntött már ez ügyben? - kérdeztük Zavadszkyt.
- Egyáltalán nem biztos, hogy elmegyek az MTK-tól, ezért jelenleg állandó kapcsolatban vagyok a vezetőkkel. Ugyanakkor azt nekik is elmondtam, hogy legszívesebben külföldre szerződnék, s várom is a visszajelzéseket a menedzseremtől, aki nem magyar állampolgár. Szerintem két héten belül eldől, hogy maradok-e az MTK-ban, vagy máshol folytatom.

- A kék-fehérek vezetői marasztalják?
- Igen, úgy érzem, ők szeretnék, ha továbbra is a csapatot erősíteném. Számomra kedvező, hogy végül Garami József lett a vezetőedző, na nem mintha Lőrincz Emillel bármilyen bajom lenne; de fontos, hogy a rutinos tréner ismer bennünket, és bízik a tapasztaltabb játékosokban.

- Igaz, hogy nevelőegyesülete, a Ferencváros is megkereste?
- Igaz. Beszéltem Pintér Attilával, de nem maradtunk semmiben, s neki is jeleztem, legszívesebben külföldre mennék.

- Várja már az Eb-t?
- Nagyon, s a portugáloknak és a spanyoloknak szurkolok majd, hiszen imádom a latin futballt.

Bánki József