Vágólapra másolva!
Pár napja még kész tényként kezelték Barcelonában - és a sajtóban - David Trezeguet szerződtetését a Juventustól, ám időközben megegyezett egymással az argentin születésű francia világklasszis és a torinói klub: "Trezegol" további négy évre aláír eddigi klubjához, ráadásul összesen 25 millió eurós szupergázsiért, amellyel belépett Olaszország - s ezzel a futballvilág - legjobban fizetett csillagai sorába. A katalán fővárosban most a Sao Paulo-i Luis Fabiano megszerzése lépett elő első opcióvá, különösen azok után, hogy Patrick Kluviert szinte bizonyosan távozik a csapattól.

A Barçánál létkérdés egy igazi gólvágó leigazolása, ugyanis az elmúlt szezonban Kluivert csődöt mondott, s az argentin Saviola sem igazán kápráztatta el a közönséget a center posztján. Trezeguet azonban már nem lehet a megoldás, mert a 26 éves támadó további négy évre elígérkezett, évi 6,25 millió euróért. Ezzel belépett abba az elit klubba, amelybe a Juvénél legalább 5,5 milliót kereső sztárok - Del Piero, Buffon, Nedved, Thuram - tartoznak. A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint Roberto Bettega, a Juventus alelnöke pár nap múlva Portugáliába utazik a kész szerződéssel, hogy az Eb-n a francia válogatottal szereplő Trezeguet aláírja azt.

A Juve tehát bebiztosította magát, a Barcelonánál viszont új center után nézhetnek, s ez a valaki nagy valószínűséggel Luis Fabiano lesz. A világsztárok sorába éppen a közelmúltban Budapesten szerzett két remek góljával belépett Sao Pauló-i csatár már korábban is Joan Laporta elnök látókörében volt, mi több, honfitársa, Ronaldinho is támogatja szerződtetését. Apró bökkenő, hogy a BL-győztes FC Porto is bejelentkezett Luis Fabianóért, s 14 millió eurót kínált a centerért. Ez pedig lényegesen több annál a 8,3 milliónál, amennyit a Barça volt hajlandó áldozni a játékosért első nekifutásra.

Egy olyan információ is napvilágot látott a minap, hogy a Juve mindenképpen hazarendeli az egy évre kölcsönadott Edgar Davidst, s aztán végleg eladja a középpályást - talán éppen a Barcelona örök riválisának, a Real Madridnak. Ezzel a hírrel azonban ellentétes Henk ten Cate nyilatkozata, melyet egy holland televíziónak adott. Az egykori MTK-tréner - jelenleg a Barça másodedzője - határozottan állítja: amint véget ér az Európa-bajnokság, a katalán klub hároméves szerződést köt a "pitbullnak" is nevezett, fáradhatatlan holland középpályással.

Ch. Gáll András