Vágólapra másolva!
Pénteken, egyelőre új igazolások nélkül, ám ismét Huszti Szabolccsal a soraiban, a Ferencváros megkezdte a felkészülést az új idényre. A zöldek hétfőtől a dunavarsányi edzőtáborba költöznek, Gera Zoltán viszont az esküvőjét tartja, majd nászútra indul.

Gera Zoltán megnősül, a szombati ceremóniára pedig a játékos gyülekezetének központjában, a Hit Parkban kerül sor. A válogatott csatár az ünnepi eseményre néhány játékostársát, például az őt évek óta mindenben segítő Lipcsei Pétert, valamint egykori edzőjét, Garami Józsefet is meghívta. Gera egyébként a jövő héten sem kapcsolódik be a Fradi felkészülésébe, mivel nászútra indul ifjú feleségével, ráadásul már korábban bejelentette, hogy nem kívánja meghosszabbítani jövőre lejáró szerződését, így az Üllői úton a technikás futballista minél előbbi külföldi eladásával számolnak. Információnk szerint az FTC két és fél millió euróért már mindenképpen megválna a csatártól.

Huszti Szabolcs is szívesen szerződne nyugat-európai klubhoz, ám az ő ügyé még nem olyan előrehaladott, mint Geráé. Husztit ugyancsak jövő nyárig köti megállapodás a zöld-fehérekhez, ám a Fradi vezetői minden bizonnyal újabb szerződést kínálnak a válogatottban is bemutatkozott középpályásnak. Pintér Attila vezetőedző pénteken 26 labdarúgónak tartott könnyed, játékos jellegű foglalkozást, amelyről az engedéllyel távolmaradó Sasu hiányzott, a korábban súlyosan megsérült Somorjai és Szkukalek, valamint Tököli azonban már ott lehetett a többiek között.

A Fradi a jövő héttől Dunavarsányban folytatja a felkészülést, eközben persze a vezetők folyamatosan tárgyalnak a kiszemelt labdarúgókkal. A keret véglegesítése igencsak elhúzódhat, ám az biztos, hogy az Üllői úton szívesen látnák egykori játékosaik közül Vincze Ottót és Horváth Ferencet. Vincze, akit mellesleg testvérével, Gáborral együtt azonnal leigazolná a Győr, lelépési díj nélkül szerezhető meg a ZTE-től, míg Horváth a külföldi ajánlatokat is meghallgatja - köztük a ciprusi Omonia Nicosiáét - mielőtt esetleg elkötelezné magát a bajnokcsapathoz.

A Fradi első nyilvános fellépésére július 3.-án kerül sor, méghozzá szomorú alkalomból, hiszen a tavaly elhunyt egykori ferencvárosi labdarúgó, Nagy Norbert emlékére lépnek pályára a zöldek Hajdúnánáson, a tragikusan korán elment balhátvéd szülővárosában.

Bánki József