Vágólapra másolva!
Az egyik legtehetségesebb német védőnek tartják, ám igen balszerencsés, sérülésekkel teli idényen van túl Tobias Rau, a Bayern München és a német válogatott védője. Vele az a furcsaság is megesett, hogy a Nationalelfben biztosabb helye volt, mint a bajor sztárgárdában, ahol a francia világbajnok Bixente Lizarazu szerepelt a posztján, balhátvédként. Rau szerint azonban eljött az ő ideje is, főként, hogy a népszerű "Liza" is távozott a Bayerntől.

Tobias Rau tavaly nyáron nagy reményekkel érkezett a Bayernhez, méghozzá Uli Hoeness menedzser a Manchester Cityhez szerződött Michael Tarnat helyére igazolta le. Igaz, a tehetséges balhátvédet már korábban kiszemelték a bajorok, ám a Wolfsburg, Rau korábbi klubja csak hosszas tárgyalások és magas összeg ellenében volt hajlandó megválni egyik legértékesebb játékosától.

Mindez érthető, hiszen Rau helye Rudi Völler válogatottjában biztosabbnak tűnt, mint a Bayern Münchenben, utóbbiban ugyanis Lizarazu "bitorolta" a balhátvéd posztját. Aztán Rau súlyos izomsérülést szenvedett, majd ugyancsak hosszan tartó vírusos betegségen esett át, aminek következtében mindössze nyolc mérkőzésen léphetett pályára a bajoroknál, és a Nationalelf Eb-szerepléséről is lemaradt.

Most azonban Rau - a bajor sztárklub honlapján - elmondta, nagy reményekkel vág neki az új idénynek. "Bizakodtam az Eb-szereplésemben, ám a hosszú sérülésem után annak is örülök, hogy újra egészségesen tréningezhetek. Egyébként nagyon szurkolok a válogatottnak, és a negyeddöntőbe várom a csapatot. A sérülésem és betegségem ellenére nem érzem elvesztegetett évnek, amit a Bayernben töltöttem, hiszen megismerhettem a társakat, nagy reményekkel várom az új szezont. A legfontosabb, hogy végre sérülések nélkül játszhassam végig a bajnokságot. Szeretnék visszaadni valamit a Bayern vezetőinek is, hiszen végig mellettem álltak a kényszerpihenő alatt. Új edzőnket, Felix Magathot személyesen nem ismerem, viszont a stuttgarti játékosoktól érkezett pozitív visszajelzések alapján sikeres időszakra számítok a jövőben a Bayernnél."

Ballack marad Münchenben
Michael Ballack ügynöke szerint a középpályás nem szerződik az FC Barcelonához, hanem a következő szezont is a Bayern Münchennel kezdi meg. "Lezártam mindenféle tárgyalást Michaellel kapcsolatban. Szerződése 2006-ig a Bayern Münchenhez köti, s ha a klub marasztalja, akkor én sem teszek semmit ez ellen" - mondta Michael Becker. A menedzser hozzátette: az FC Barcelona komoly ajánlatot tett, de most már más sztár iránt érdeklődik. (MTI)


Igaz, már nem az amatőrcsapatba, elvégre onnan került a VfB-hez, ellenben a Bayern München Säbener Strassén található központjában Uli Hoeness menedzsertől Kalle Rummeniggéig a vezetők úgy vélik, a jövő csapatában Rau és Lahm egyszerre kaphat helyet. Ez azonban már tényleg Magath döntése lesz.

Bánki József