Vágólapra másolva!
Erős Gábor, Michalecz Péter és Koltai Tamás mellett hétfőn eldőlt, hogy Horváth Sándor is távozik a PMFC együttesétől. A különbség annyi, hogy Horváthnak lejárt a szerződése, a többieké nem. A vezetőedző szerint szinte biztosra vehető, hogy Nagy Tamás marad.

Erős, Michalecz és Koltai játékára annak ellenére nem számítanak Mecsekalján, hogy mind a három futballistát élő szerződés köti a PMFC-hez. Horváth Sándornak azonban lejárt a megállapodása, ő szabadon igazolható. Az egykori érdi NB I B-s gólkirály, aki korábban Kiprich Józsefet előzte meg a gólvadász-versenyben, érdeklődésünkre elmondta: mindenképpen távozik Pécsről, s bár Ausztriából vannak ajánlatai, nem akar annyit utazgatni, azaz szívesebben maradna idehaza.

"Én sokakkal ellentétben nem vágyom mindenáron külföldre, szeretek itthon futballozni, sőt Érdhez is annyira kötődöm, hogy amennyiben nem szűnik meg a csapat, még most is ott játszanék" - kezdte Horváth Sándor. "A Sopronnal és a Péccsel is sikerült feljutni az élvonalba, számomra tehát nem idegen a másodosztály légköre, vagyis nem ragaszkodom annyira az NB I-hez. Pécsről viszont mindenképpen eljövök, és még legalább öt évig szeretnék futballozni, ami a hobbim, s egyben a megélhetésem is. Ausztriából már vannak ajánlataim, ám bevallom, nem akarok már annyit utazgatni, no meg mint mondtam, én jól érzem magam idehaza, s szívesebben játszanék magyar csapatban."

Mellesleg lejárt a vezetőedző, Nagy Tamás szerződése is, ám már csak néhány pontban kell egyezségre jutnia a vezetőkkel az új megállapodást illetően, vagyis ő marad a tréner a Mecsekalján. A fentebb említett Horváth Sándorhoz hasonlóan Szabados József, Berdó Balázs és Gaál Miklós szerződése is lejár, utóbbit Újpesten is szívesen látnák, ám nem kizárt, hogy mindhárman maradnak Pécsett. Nagy Tamás már jelezte az igényét a vezetőknek, hogy kikkel szeretné megerősíteni a csapatot, köztük van például a siófoki csatár, Csordás Csaba is.

A PMFC hétfőn elkezdte a felkészülést az őszi idényre, a keret kialakítása pedig folyamatosan zajlik, ami érthető, hiszen a régi szerződések is csak június 30-án járnak le.

Bánki József