Vágólapra másolva!
Hétfőn a bajnoki ezüstérmes Újpest is elkezdte a felkészülést az őszi bajnoki szezonra. Egyelőre 24 játékos áll Mészöly Géza vezetőedző rendelkezésére, köztük több fiatal, ám a keret végleges kialakítását a klub anyagi lehetőségei határozzák meg. Mészöly Gézával az első edzés tapasztalatairól és a tervekről beszélgettünk.

- Mivel az első edzés általában nyűgös mindenki számára, adja magát a kérdés: milyen állapotban érkeztek vissza a játékosok a szabadságról? - kérdeztük Mészölyt.
- Az első tréning valóban nem szokott jólesni, nálunk is akadt néhány ilyen labdarúgó, összességében azonban kifejezetten jó állapotban érkeztek vissza a fiúk a nyaralásból. Kezdésként erdei futás szerepelt a programban, amelyről mindössze a mandulaműtéten átesett Rajczi Péter hiányzott.

- Nem tartja korainak, hogy kedden már edzőmeccset játszanak az albán Tirana ellen?
- Általában nem szerencsés ilyenkor még edzőmérkőzésen pályára lépni, ám azt hiszem, nálunk nem lesz ez gond. Legalábbis teszünk a sérülések elkerüléséért. Ilyenkor még frissek a játékosok, persze azért szeretném elkerülni a húzódásokat, kisebb sérüléseket, ezért mindenki negyvenöt percet játszik majd, sőt, akin látom, hogy egyelőre jobb, ha nem lép pályára, azt inkább pihentetem, úgyis van két csapatra való, huszonnégy futballistánk.

- Ők mindannyian maradnak is?
- Ezt a klub anyagi lehetősége határozza meg, természetesen mi szeretnénk a tavaszi keretet egyben tartani, s ha lehet még igazolni is.

- Mikortól kezdődnek a keményebb edzések?
- Már szerdától, és két hétig bizony sokat kell izzadniuk a fiúknak, hiszen komoly feladataink és céljaink lesznek ősszel. A bajnokságban folytatni szeretnénk a tavaszi menetelésünket, és az UEFA kupában is jó lenne megélni a jövő tavaszt. Persze ez a sorsolás függvénye is, mindenesetre mi elszántak vagyunk, s remélem, a lelkes újpesti szurkolók a tavaszi csapatot láthatják ősszel is a pályán.

Bánki József