Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya újabb nyilatkozatban erősítette meg, hogy nem keresték a német szövetségtől (DFB) Rudi Völler utódlásával kapcsolatban. Ha felkérnék, akkor viszont elvállalná a feladatot.

"Lisszabonban, az Európa-bajnoki döntőn találkoztam Franz Beckenbauerrel, és természetesen ez a téma is felvetődött a beszélgetésünk során. Ezt azonban nem tartom hivatalos megkeresésnek" - mondta a Kickernek A szakember, aki már szűk egy hete, egy másik német újságnak is hasonlóan nyilatkozott.

A tréner hozzátette: nagy kihívásnak tartaná, ha irányíthatná a Nationalelfet, bár nem tudná egyértelműen kijelenteni, hogy ő a legmegfelelőbb erre a posztra. Azt mindenesetre megjegyezte, hogy a DFB-vel évtizedek óta remek a kapcsolata, és természetesen ismeri a német viszonyokat. "2006-ig szól a szerződésem Magyarországon, a munka nagyon nehéz, és én teljes erőbedobással erre koncentrálok" - jelentette ki ugyanakkor.

Az interjú során szóba került az Eb előtti kaiserslauterni barátságos mérkőzés is, amelyen a magyar válogatott nagy meglepetésre 2-0-ra legyőzte a házigazdákat. "Biztos, hogy Németországban sokan felkapták a fejüket erre az eredményre, de edzőként még mindig a Belgrádban töltött évet tekintem a legnagyobb sikeremnek" - fejtegette Matthäus. "A Partizannál meg tudtam változtatni a játékrendszert, a futballisták gondolkodását."

A német szövetség azután kezdett szövetségi kapitányt keresni, hogy a válogatott már a csoportmérkőzések után búcsúzott a portugáliai kontinensviadaltól, és Rudi Völler a kudarc miatt lemondott posztjáról.