Vágólapra másolva!
Teljes a káosz Diósgyőrött, mióta kiderült, hogy veszélyben van a csapat indulása. Az egyetlen remény, hogy az önkormányzat tulajdonrészt akar a klubban, ehhez azonban rendezni kell a tulajdonosi viszonyokat. Szieben László elmondása szerint július 14-én az UEFA Ellenőrző Bizottságának küldöttsége érkezik hazánkban, hozzájuk is fordulhatnak a miskolciak, ám továbbra is kevés az esély a DVTK indulására. 

Elsőként Détári Lajos vezetőedzőt értük utol, aki a péntek délutáni helyzetről, saját és csapata jövőjéről a következőket nyilatkozta: "A klubnál teljes a bizonytalanság, szinte percről percre változik minden. A csapattal mindenesetre továbbra is keményen készülünk, a játékosok becsülettel végzik az edzéseket, a hét végére azonban pihenőt kapnak. Jól érzem magam Diósgyőrben, a szurkolók szeretete különösen jólesik, ettől függetlenül megeshet, hogy végül nem indulhatunk a bajnokságban, s végül nem én leszek a csapat edzője. Persze abban bízom, hogy ennek az ellenkezője történik majd, mivel itt óriási szüksége van az embereknek a futballra."

Őze Tibor szintén várakozó állásponton van: "Szakmai igazgató voltam és talán még vagyok is a klubnál, ám nem tudni, milyen változások lesznek az elkövetkezendő napokban. Várom, hogy kapok-e feladatot a klubnál, s egyáltalán, az új tulajdonosoknak milyen elképzeléseik lesznek a szakmai vezetésben."

Guti Miklós ügyvezető igazgató éppen Ott Erzsébet tulajdonoshoz igyekezett Budapesten, amikor utolértük telefonon: "Némi remény van az NB I-es induláshoz, ám sokan nem biztatnak bennünket az ügyben, hogy a klublicencet el tudjuk fogadtatni a ligában. Nemrég beszéltem Szieben Lászlóval, a liga elnökével, aki jelezte, hogy július 14.-én érkezik Magyarországra az UEFA Ellenőrző Bizottságának küldöttsége, s hozzájuk is fordulhatunk tanácsért. Közben azonban rendeznünk kell a tulajdonosi viszonyokat. Komoly pozitívum, hogy az önkormányzat jelezte, 75 százalék tulajdonrészt akar a klubnál, ugyanakkor negatívum, miszerint Varga Zsolt és a mögötte álló befektetői csoport visszalépett a tulajdoni rész megszerzésétől. Sajnálom a lelkes szurkolókat, hiszen nem ezt érdemelték, mint ahogy a játékosokat is, akik mindent megtettek, hogy újra élvonalbeli csapat legyen Diósgyőrben."

Információnk szerint a működés feltételeit az önkormányzat biztosítaná, ám az adósságok, amelyek a hírek szerint a 150 millió forintot is elérik, továbbra is fennállnak. Amíg ezeket a tartozásokat nem egyenlítik ki a klubnál, remény sincs az NB I-es indulásra. A futballisták pedig jelezték, hogy amíg lehet, edzenek, ám a pillanatnyi helyzetben felmerült, hogy elmarad a szombatra tervezett edzőmérkőzés is.

Bánki József