Vágólapra másolva!
Értékes győzelmet aratott a Honvéd az UEFA-kupa selejtezőjében az örmény Mika otthonában, ahol Gálhidi György két jó cseréjének köszönhetően a piros-feketék 1-0-ra győztek, így nyugodtabban várhatják a visszavágót. A Honvéd vezetőedzője a bajnoki tervekről is beszélt, és a tizedik helyet célozza meg csapatával.

- A mérkőzés volt a nehezebb, vagy a közel nyolcórás utazás?

- Azt kell mondanom, az utazás megterhelőbb volt, hiszen egy katonai gépen összezsúfolva tettük meg a hét és fél órás utat. Gondolkodtam is, hogy a lemerevedett izomzat miatt a szokásos meccs előtti pörgősebb edzést vezényeljem a csapatnak, vagy átmozgató tréninggel készüljünk a másnapi fellépésre, aztán mégis az előbbi mellett döntöttem. Szerencsére az edzésen és a mérkőzésen is meglepően frissen mozogtak a fiúk, ezzel tehát nem volt gond.

- Az ellenfél mennyire nehezítette meg a dolgukat?
- Az örmény csapat előzetesen teljesen ismeretlen volt számunkra, ám attól tartottunk, hogy alacsony termetű játékosaik révén nekünk ugranak majd, ám mint kiderült, ők is inkább kivárásra játszottak. Az gyorsan egyértelművé vált, hogy taktikailag és technikailag is jobbak vagyunk az örményeknél, a tizenhatosig jól is építettük fel a támadásainkat, sajnos azonban a befejezésekkel problémáink akadtak. Nem voltunk ugyanis elég pontosak, ami viszont tényleg az utazás okozta fáradtságnak tudható be, ahogy mondani szokás, fejben nem voltak fittek a játékosaink.

- A hajrában aztán remekül cserélt, ami azért is fontos, mert az UEFA-koefficiens miatt a magyar csapatok minden pontjára nagy szükség van a nemzetközi porondon.
- Én is annak örülök, hogy végül sikerült kicsikarnunk a győzelmet, ami a magyar futball érdeke mellett azért is fontos, mert a gól nélküli döntetlen a visszavágó előtt elég veszélyes eredmény lett volna. Ráadásul ezúttal a cserékhez is jó érzékkel nyúltam, hiszen Bojtor és Csobánki hozta össze végül a győztes gólunkat.

- Csapatából kikkel volt különösen elégedett?
- Silhavy jól védett, két középső védőnk, Vámosi és Budovinszky ugyancsak átlagon felül teljesített, akárcsak Dobos, míg a mezőny legjobbjának Vén Gábor bizonyult.

- A keret megerősítése milyen ütemben halad?
- Az MTK-tól érkezett kapus, Erdélyi már velünk készül, de védőt, középpályást és csatárt egyaránt szeretnénk még igazolni.

- A jelenlegi csapattal mi lehet a cél a bajnokságban, a biztos bennmaradás?
- Annál biztosan több. A nyáron ugyan többen elmentek a csapattól, ám a jelenlegi együttest is képesnek tartom a tizedik hely elérésére.

Bánki József