Vágólapra másolva!
A Kicker információi szerint jelenleg a dán Morten Olsen az első számú jelölt a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, ami azt is jelenti, hogy Lothar Matthäusszal már nem számol az illetékes bizottság.

A lap úgy tudja, már csak a német szövetségnek (DFB) kell hivatalos ajánlatot tennie a dán csapat mesterének. Így a Franz Beckenbauer vezette "kapitánykereső" testület (TFK) a holland Guus Hiddink és a magyar nemzeti tizenegyet irányító Matthäus kinevezését nem támogatja.

A TFK véglegesen elutasító választ kapott Arséne Wengertől, az Arsenal francia edzőjétől, aki 2005-ig köt szerződés a klubhoz. Az Eb-kudarc után lemondott Rudi Völler helyére a Bayern München volt trénerét, Ottmar Hitzfeldet szerette volna megnyerni a DFB, aki azonban nemet mondott, akárcsak a görögökkel Európa-bajnoki címet szerzett Otto Rehhagel.

Az 54 éves Olsen a negyeddöntőig vezette a dánokat az Eb-n. Megbízatása 2006-ig szól, de a szövetség állítólag hajlandó elengedni. Olsen jól ismeri a német futballt, hiszen korábban az 1. FC Köln vezetőedzője volt.