Vágólapra másolva!
László Csaba, a ferencvárosi labdarúgócsapat vezetőedzője szerint csak a továbbjutás számít majd elfogadható eredménynek az SK Tirana elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, a siker a klub és a magyar futball érdeke is. A második forduló első összecsapását kedden 18 órától (tv: Sport1) játsszák az albán fővárosban, míg a visszavágóra augusztus 4-én 20 órától kerül sor az Üllői úton.

A július 5-én a menesztett Pintér Attilát váltó tréner - Lothar Matthäus szövetségi kapitány első számú segítője - elmondta, hogy a kisebb nehézségek ellenére körültekintően és százszázalékosan felkészültek az ellenfélből.

"Ennek sikeressége viszont csak a pályán, az első találkozó lefújását követően derül ki. Tudom, hogy nagyok az elvárások, de ez senkit sem zavarhat, tovább kell jutnunk! Ezért már az első mérkőzésen jó eredményt kell elérnünk" - szögezte le László Csaba.

Hozzátette: ugyan nem szerencsés, hogy néhány hete edzőcsere történt a zöld-fehéreknél, de ez jelenleg már csak másodlagos. "Most a továbbjutás a legfontosabb, a búcsú nagy csalódást jelentene - jegyezte meg a tréner.

László Csaba azt is elmondta, nem örül annak, hogy Dragóner Attila és Tököli Attila személyében két válogatott szintű futballista távozott az együttestől, s a legutóbbi szezonban még szintén ferencvárosi, azóta már eligazolt Kriston Attila is bármikor bevethető lenne.

"Sajnos egyelőre nem sikerült igazolnunk a csatársorba, de úgy gondolom, hogy a keret most is jó játékosokból áll. Velük kell megoldanunk a feladatot" - tette hozzá a vezetőedző.

Az SK Tirana néhány héttel ezelőtt már sokadszor edzőtáborozott nyáron Magyarországon (a Ferencváros edzőmeccset is játszott volna vele, ám a sorsolás miatt lemondta a találkozót), és az idén 21. alkalommal nyerte meg a bajnokságot. A tiranai kék-fehérek eddig kilencszer szerepeltek a BL selejtezőiben. Az albánokkal tavaly előkészületi mérkőzésen találkoztak a zöld-fehérek, és 21-re nyertek a vendégek. Legismertebb játékosuk a nigériai válogatott kapus, Ndubuisi Egbo, valamint Indrid Fortuzzi, akit a Ferencváros is szeretett volna szerződtetni Csank János edzősködése idején.

A magyar bajnok hétfőn megérkezett Albániába, el is foglalta szállását, majd a keddi mérkőzést követően szerdán 0.30-kor indul vissza Budapestre. Az SK Tirana a selejtező első fordulójában 2-0-ra győzött a fehérorosz Gomel vendégeként, így a hazai pályán elszenvedett 1-0-s vereség ellenére továbbjutott.

Hétfőn este kiderült, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégis lesz élő televíziós közvetítés, a Sport1 17.45 órától számol be az összecsapásról.

Az Európai Labdarúgó Szövetség döntése alapján török játékvezető működik közre a keddi BL-selejtezőn. A 29 éves Bülent Demirlek két éve fújja a sípot nemzetközi mérkőzéseken is. Ebben az évben már vezetett találkozókat az U17-es Európa-bajnokságon és több Intertotó-kupa-meccsen is ő volt a bíró.

Érdekesség, hogy a sztárcsapatokat (többek között Deportivo La Coruna, Real Madrid, Manchester United, FC Liverpool, Juventus, Internazionale, AS Monaco, PSV Eindhoven) is felvonultató 3. selejtező-kör sorsolását a 2. forduló két felvonása között, pénteken 12 órakor tartják Nyonban.