Vágólapra másolva!
Keretbe foglalta az SK Tirana-Ferencváros labdarúgó-mérkőzést Huszti Szabolcs, akinek két góljával a Ferencváros 3-2-re nyert az SK Tirana elleni BL-selejtezőn. A magyar bajnok már az első félidőben vezetést szerzett a fiatal középpályás révén, ám a második játékrész derekára Mukaj két góllal fordított. A hajrában aztán egy öngólt követően Huszti a 93. percben kicsikarta a 3-2-es győzelmet. A visszavágóra augusztus negyedikén kerül sor.

Élő közvetítés

Zuhogó esőt jósoltak, a végén mégis napsütésben kezdődött az albán bajnokcsapat, az SK Tirana és a Ferencváros Bajnokok Ligája-összecsapása, amelyre mintegy 3000 néző látogatott ki. A zöldeket a leghűségesebb szurkolók repülővel és busszal kísérték el, így megjelentek a magyar transzparensek is.

A két csapat túlzottan nem lepte meg egymást az összeállítással, a Fradiban talán Leandro mellőzése volt meglepő, míg a Tirana egyetlen kivétellel ugyanabban az összeállításban kezdte meg a találkozót, mint a legutóbbi, a fehérorosz Gomel ellen - egyedül Agolli hiányzott, helyét Lici foglalta el. Így aztán nem kapott lehetőséget sem a nigériai kapus, Agbo, sem a Fradi által korábban már csábított támadó, Indrit Fortuzi.

Az első negyedórában akár két gólt is szerezhetett volna a Tirana, a Fradi-védelem sem Dede fejesénél, sem Merkoci ziccerénél nem állt feladata magaslatán. Nem lehetett éppen dicsérni a középpályát és a csatársort sem, Zavadszky teljesen eltűnt a jobb oldalon, egyedül Huszti és Rósa, a két "kisember" érzékeltette, itt tétmérkőzés zajlik.

No meg Sasu, aki magányos harcosként küzdött az albán védőkkel, ám helyzetfelismeréséből adódóan kétszer majdnem legyőzte Hidi kapust - egyszer a védők, egyszer pedig a hálóőr segítségével a kapufa mentett.

Hogy mégis boldogan mehettek az öltözőbe Lipcseiék, arról a Bülent-Penksa-Huszti trió gondoskodott, a török játékvezető talán túl szigorúan ítélte meg a szlovák légiós esését, ám ez Husztit nem zavarta, értékesítve a büntetőt a válogatott után nemzetközi kupameccsen is góllal debütált - mindkétszer büntetőből volt eredményes.

A második játékrészt kissé álmosan kezdte a Fradi, akár fél perccel a kezdő sípszó után sikerülhetett volna az egyenlítés, ám ekkor még Szűcs a helyén volt. A védelem azonban továbbra is csak botladozott, Lipcsei rutinja kevésbé mutatkozott meg középen, lassúsága annál inkább. Az albánok egyszerű, de lelkes játékkal is átvették az irányítást, majd egy elképesztő védelmi hibát kihasználva Mukaj egalizált is.

Kissé megrogyott a Fradi, másnak nem is tudható be, hogy Mukaj tíz perccel később, a 68. percben ismét tesztelhette a hazai háló szakítószilárdságát: magányos akcióhősként szinte a kapuig gyalogolt a középpályás, s nem hibázott.

Sok stratégiai elemet nem lehetett felfedezni a Fradi játékában, úgy tűnt, az előkészületi mérkőzéseken mutatott gyengébb forma nem csupán taktikai húzás volt. Sokáig úgy tűnt, a végeredmény ugyanúgy 2-1-es vereség lesz, mint a Bodajk elleni barátságos mérkőzésen, ez mindent el is mondott (volna) a magyar bajnok teljesítményéről.

A hajrá tíz percében aztán más sebességre kapcsolt a magyar együttes, előbb Hajdari öngóljával nagy szerencsével egyenlített, majd a talán legjobbja, Huszti távoli bombájával nyerni is tudott.

A 3-2-es sikerrel a Fradi abszolút esélyessé nőtte ki magát a továbbjutás tekintetében, a visszavágóra jövő szerdán kerül sor az Üllői úton.

további eredmények:
WIT Tbiliszi (grúz) - Wisla Kraków (lengyel) 2-8 (1-4)
Baku (azeri) - CSZKA Moszkva (orosz) 0-0
Pjunyik Jereván (örmény) - Sahtyor Donyeck (ukrán) 1-3 (0-1)
HJK Helsinki (finn) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0-0
Nova Gorica (szlovén) - FC Köbenhavn (dán) 1-2 (0-1)

a szerdai program:
Apoel Nicosia (ciprusi) - Sparta Praha (cseh) 19.00
Skonto Riga (lett) - Trabzonspor (török) 19.30
Zilina (szlovák) - Dinamo Bucuresti (román) 20.00
Young Boys (svájci) - Crvena zvezda (szerb-montenegrói) 20.15
FC Bruges (belga) - Lokomotiv Plovdiv (bolgár) 20.30
Hajduk Split (horvát) - Shelbourne (ír) 20.30
Rosenborg (norvég) - Sheriff Tiraspol (moldáv) 20.45
Djurgarden (svéd) - Kaunas (litván) 20.45