Vágólapra másolva!
Lemondott Mark Palios, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) ügyvezető igazgatója, miután nemrég kiderült, hogy szerelmi kapcsolatba keveredett Faria Alam titkárnővel.  Rajta kívül Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány helyzete is bizonytalan, a svéd szakember ugyanis szintén közeli viszonyt ápolt Alammal. A szakvezető sorsáról  a csütörtökön sorra kerülő elnökségi ülésen döntenek.

"Nagyon szomorú vagyok, de úgy érzem, hogy lépésem elkerülhetetlen volt" - mondta a tavaly júliusban kinevezett Palios. "Kiváltságos pozícióban voltam, de ez felelősséget is ruházott rám. Ezt el kell vállalnom, jó és rossz időkben egyaránt. Ezzel együtt nem fogadom el, hogy vétkes lennék, de úgy vélem, a döntésemmel hozzájárulok a szituáció normalizálásához."

A lemondott igazgatót rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta egy vasárnapi cikk. A News of the World interjút közölt Colin Gibsonnal, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) kommunikációs vezetőjével, aki állítólag felajánlotta, hogy részletesen beszél a szövetségi kapitány és Faria Alam titkárnő viszonyáról, de csak abban az esetben teszi ezt, ha a lap egyáltalán nem foglalkozik Mark Palios ügyvezető igazgató korábbi kapcsolatával. Az FA és Eriksson egyaránt visszautasította, hogy nyilatkozzon az ügyben.

A hírek szerint egyébként már Gibson is jelezte, megválik tisztségétől, azaz teljes a káosz a szövetségen belül is. Nem rejtette véka alá véleményét Gary Lineker sem, az egykori klasszis labdarúgó úgy véli, nem kétséges, Erikssonnak is mennie kell.

"Abban sem vagyok biztos, hogy Sven teljes szívvel dolgozott volna a válogatottnál, állítólagos manchesteri kapcsolata, és az, hogy felmerült a neve a Chelsea kispadján is ezt jelzi" - mondta a The Sunnak.

A történtek ellenére a válogatott játékosok nem szeretnék, hogy távozzon a kapitány, az angol sajtó által csak Svengate-nek nevezett botrány a szakvezető és a labdarúgók közötti viszonyon nem rontott. Azon kérdésre, hogy várható-e sztrájk a futballisták részéről (hasonlóképpen, mint ahogy pletykaszinten Rio Ferdinand eltiltásakor felvetődött), Gordon Taylor a játékos-szakszervezet elnöke határozott nemet mondott. "A játékosok nem fenyegetőztek akkor sem, s nem is fognak a jövőben sem" - vélte Taylor.

Eriksson jövője csütörtökön dőlhet el, mikor a szövetség rendkívüli közgyűlést hívott össze. Miután a svéd szakember szerződését még az Eb előtt meghosszabbították, vezető munkaügyi jogászok úgy vélik, menesztése esetén mintegy 10 millió font kártérítést kellene kifizetni a szakembernek.

[origo]/(MTI)