Vágólapra másolva!
Elszenvedte első vereségét az eddig magabiztosan menetelő Chelsea a tengerentúlon zajló Bajnokok Világsorozatán, méghozzá a Milan ellen, amely a Manchester elleni találkozóhoz hasonlóan ismét kiválóan hajrázott.

AC Milan - Chelsea 3-2 (1-2)
gól: Cafú (26.), Costacurta (76.), Sevcsenko (88.), illetve Gudjohnsen (19.), Drogba (38.)
AC Milan: Abbiati - Cafú, Nesta, Maldini (Costacurta, 64.), Kaladze - Gattuso, Dhorasoo (Brocchi, 64.), Serginho Kaká - Sevcsenko, Crespo.
Chelsea: Cudicini - Paulo Ferreira, Gallas (Ricardo Carvalho, 46.), Terry, Bridge (Babayaro, 46.) - Geremi, Makelele, Lampard, S. Parker (Duff, 46.) - Gudjohnsen (J. Cole, 49.), Drogba.

Az első percek, akár egy nyári táborban, az ismerkedés jegyében teltek, egy Drogba-fejesen kívül nem történt semmi érdemleges. Aztán a tizenkilencedik percben Parker adott be egy szabadrúgást, középen pedig Gudjohnsen érkezett, és máris vezetett az angol bajnokság ezüstérmese.

Hét perc kellett az olasz bajnoknak, hogy magához térjen, akkor Cafu lopakodott fel a jobb oldalon, és Sevcsenko labdájából óriási kapásgólt lőtt a rövid sarokba. A gól az angolokat hozta fel, akik egy szöglet után ismét vezetést szereztek, mikor Drogba a felhők közül bólintott Abbiati kapujába.

A második játékrészben pályára lépett Ricardo Carvalho, aki először húzta magára a londoniak kék mezét. A Milannál egy kényszerű csere után Costacurta foglalta el Maldini helyét a védelem tengelyében, de a veterán hátvéd nem csak a védekezéssel törődött, a hetvenhatodik percben ugyanis Kaká szöglete után ő szerezte a piros-feketék második gólját.

Két perccel a rendes játékidő előtt pedig jött Sevcsenko, a kései gólok mestere, aki a Manchester ellen legutóbb a 90. minutumban egalizált, és most is jól időzített, szabadrúgásból vette be Cudicini hálóját, és bár Duffnak még akadt helyzete a túloldalon, a végeredmény már nem változott.

Ugyan nem a mérkőzéshez tartozik, de a tornán pályára lép a Roma is, az utolsó összecsapáson azonban a Farkasok kénytelenek lesznek csapatkapitányuk, Francesco Totti szerepelni. Totti edzésen sérült meg, és már haza is utazott, az első hírek szerint egy hónapot kell kihagynia.

Korábbi eredmények:
Chelsea - Celtic Glasgow (skót) 4-2
Bayern München (német) - Manchester United (angol) 0-0 - 11-esekkel: 4-2
FC Liverpool (angol) - Celtic Glasgow 5-1
Celtic Glasgow - Manchester United 2-1
Chelsea - AS Roma (olasz) 3-0
FC Porto (portugál) - FC Liverpool 1-0
AC Milan - Manchester United 1-1 - 11-esekkel: 9-8
AS Roma - Celtic Glasgow 1-0
Galatasaray (török) - FC Porto 2-1

[origo]/MTI