Vágólapra másolva!
Félhivatalosan ugyan a tavalyi szezon végén bejelentette visszavonulását Roberto Baggio, előfordulhat, a 37 éves klasszis mégsem hagyja abba a futballt. Olasz lapokban felröppent a hír, hogy a veterán támadót a Bologna és a Fiorentina is szeretné szerződtetni.

Kész megváltoztatni véleményét visszavonulási terveiről Roberto Baggio, a Brescia 37 esztendős labdarúgója. A veterán csatárzseni elismerte, akadnak lehetőségei. "Kaptam néhány nagyon érdekes ajánlatot, de először át kell értékelnem fizikai kondíciómat, hogy érdemben válaszolhassak" - nyilatkozta Baggio a Gazzetta dello Sportnak.

A hírek szerint Baggiót két korábbi klubja, a Bologna és a Fiorentina is hívja, főleg utóbbi keltette fel a támadó érdeklődését. Pályafutása kezdetén ugyanis a firenzei együttesben szerepelt, mi több, 1988-as válogatottbeli debütálása alkalmával is a lilák mezét viselte. Baggio korábban 56-szor szerepelt a válogatottban és 27 gólt szerzett, hivatalos búcsúztatására áprilisban, a spanyolok ellen került sor.

Amennyiben a Fiorentina szerződtetné Robyt, úgy tovább erősödne az amúgy sem gyenge keret. A klub már megszerezte a nyáron a cseh Tomas Ujfalusit (Hamburg), Dario Dainellit (Brescia), Cristiano Lupatellit (AS Roma), Nakata Hidetosit (Parma), Javier García Portillót (Real Madrid), Gianni Guigout (AS Roma), Luis Bujia Helguerát (Ancona), Enzo Marescát (Juventus), valamint a nigériai Christian Obodót (Perugia).