Vágólapra másolva!
Az eredeti átigazolási időszak utolsó napján, július 20-án döntött úgy Horváth Péter, hogy Kispest helyett inkább Angyalföldön, a Vasasban futballozna. Egyelőre azonban egyik együttesben sem lépett pályára a rutinos center, ügyében csütörtökön döntenek a ligában.

- Mennyi esélyt lát arra, hogy Horváth Péter a csapatát erősíti a jövőben? - kérdeztük Tamási Zsoltot, a Vasas vezetőedzőjét.
- A magam részéről nagyon számítok rá, hiszen Ferenczivel együtt hatékony csatárduót alkothatnának. Úgy tudom, a liga csütörtökön tárgyalja Horváth ügyét, ám ezen a napon a Honvéd Lengyelországban játszik UEFA-kupa-mérkőzést, így egyelőre nem tudni, ki képviseli majd a kispestieket a tárgyaláson. Egyébként azért is szükségünk lenne Horváthra, mert tavaly éppen a csatárjátékunkkal akadt a legtöbb probléma.

- A kaposvári szezonnyitón látott már javulást?
- Annyiban nem sokat, hogy a helyzetek kialakítása abszolút nem ment, amire magyarázat lehet, hogy Gaál László és Da Silva nem sokkal a meccs előtt megsérült, míg Schultz Levente éppen a kaposvári fellépés előtt egy nappal tudott csak edzeni. Egyébként szinte helyzetek nélküli mérkőzést játszottunk a Rákóczival, érdekes, hogy így is öt gól született. Amiért viszont mérges vagyok játékosaimra, hogy a hazaiak agresszív, olykor túl kemény stílusát képtelenek voltak lereagálni.

- A Nyíregyháza ellen felállt védelem elleni taktikára készülnek?
- Egyértelműen. Mint említettem, a helyzetek kialakításában kell feltétlenül előrelépnünk, no meg persze a ziccereket jó százalékban kell kihasználnunk. Mindenképpen győzelmet várok a csapattól, a hűséges Vasas-tábor is megérdemli, hogy több mint egy év után újra élvonalbeli sikernek örvendhessen.

Bánki József