Vágólapra másolva!
A Bundesliga második fordulójában csak nyolc mérkőzésre kerül sor, mivel a Hannover-Bielefeld találkozót elhalasztották, ezek közül a Hertha BSC müncheni vendégjátéka tűnik előzetesen a legnagyobb rangadónak, bár, ha szigorúan a tabellát vesszük alapul, akkor a Stuttgart-Nürnberg összecsapás a legrangosabb.

Akár rangadónak is nevezhetjük a Nürnberg-Stuttgart találkozót, hiszen ez a két csapat áll a tabella első két helyén az első forduló után. Szabics Imre a Kicker szerint továbbra is tagja a svábok kezdő tizenegyének, Sammer csapatából csak az olimpián épp az iraki labdarúgás rejtelmeivel ismerkedő Fernando Meira (a portugálok 4-2-re kikaptak a közel-keletiektől) és a lábtörése után gyógyulgató Streller hiányzik majd. A hazaiaknál Nikl és Aidoo készül az orvosi rendelőbe a pálya helyett, a többiek bevethetők. A Nürnberg-drukkerek 10 éve nem láthattak győzelmet a Stuttgart ellen, így várhatóan kimennek majd páran a Frankenstadionba.

A Bayern München is bemutatkozik saját szurkolótábora előtt, a bajorok a Herthát fogadják. Mindkét együttesnél vannak nagy hiányzók (itt Sagnol, Pizarro, R. Kovac, amott Bastürk, Reina és Rehmer), attól azonban nem kell félni, hogy tartalékos gárdák csapnak össze, hiszen a sztárok mindkét öltözőben egymás lábát tapossák. Dárdai Pál is várhatóan ott lesz az Olimpiai Stadion gyepén a kezdő sípszó pillanatában. A fővárosiak 1977 óta nem nyertek Münchenben, és pontot is 5 éve szereztek legutóbb.

A címvédő brémaiak a Schalke elleni nehezen megszerzett győzelem után Rostock felé veszik az irányt, ahol ismét komoly feladatok várnak Lisztes Krisztián klubjára, mivel a helyi Hansa a legjobb összeállításban várja a bajnokot, amely 2001-ben térhetett haza utoljára három ponttal a zsákban. A Werder gyakorlatilag a múlt heti felállásban veszi fel a küzdelmet, azaz a Micoud, Klose, Klasnic triászra hárul a góllövés, aztán ha nem megy, jöhet megint Valdez.

Bódog Tamás múlt héten gólt szerzett, mégis csalódottan távozott Stuttgartból, mivel a Mainz 4-2-re kikapott Stuttgartban. A Hamburg ellen alighanem győzelemre cserélné a góllövés örömét, bár ehhez az is kell, hogy hátul sikeresen eltüntessék a HSV Mpenza-Romeo csatárduóját. A felek eddig csak a német kupában randevúztak, az 1977/78-as szezonban az akkoriban fénykorát élő Hamburg nyert, 99-ben azonban jött a revans, van tehát miből erőt meríteni a mainzi játékosoknak.

A Wolfsburg hívei örömködhettek a nyitányon, és megtehetik ezt a hétvégén is, feltéve, hogy kedvenceik elverik a Freiburgot, amely idegenben 29 meccs óta nyeretlen. Országos egyesnek tűnik a mérkőzés, igaz, a sorozatoknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy előbb-utóbb megszakadnak, ebben bíznak a piros-feketék.

A Leverkusen hét közben 5-0-ra legyalulta a Banik Ostravát BL-selejtezőn, tehát kedvező előjelekkel várhatja a bochumi túrát. A Ruhr-vidékiek mellett szól azonban, hogy mindenki a fedélzeten van, és az utolsó három évben rendre sikerélmény nélkül küldték haza a gyógyszergyáriakat, akiktől Voronyin és Bierofka el sem utazott.

Az idénynyitón hazai pályán bukó Dortmund a Mönchengladbach vendége lesz, és Bert van Marwijk továbbra sem számíthat a Metzelder, Addo, Wörns hármasra. A másik oldalon Borell térdszalag-húzódás, Pletsch sárga lapok miatt ülhet a vadonatúj 'Gladbach aréna lelátójára.

A Schalke-Kaiserslautern csata általában rangadónak számít, most két nullpontos együttes találkozója. A gelsenkircheniek hármas győzelmi sorozattal rendelkeznek a 'Lautern ellen, amely továbbra is temérdek sérültről (Ramzy, Timm, Sforza, Amanatidisz) kénytelen lemondani, a Schalke így mindenképpen esélyesebbnek tűnik, főleg ha a bajnokságba is sikerül átmenteni az Intertotó-kupában látott formát.

A Hannover-Bielefeld mérkőzést szeptember 15-én játsszák le.