Vágólapra másolva!
Szerdán a magyar labdarúgó-válogatott - magyar idő szerint este kilenckor - barátságos mérkőzésen lép pályára Skócia ellen Glasgow-ban. Az összecsapás a Győri ETO FC játékosa, Stark Péter számára rendkívül fontos lesz, a Nottingham Forest képviselői ugyanis megtekintik az éppen ma 26 esztendős védő játékát. Ha az állítólag élénken érdeklődő angoloknak sikerül megegyezniük a zöld-fehér klubbal, akkor újabb taggal bővülhet a már most is népes szigetországi magyar légió.

Joe Kinnear menedzser nagy múltú, ám jelenleg csak második ligás együttese néhány hete próbajátékra hívta Starkot, a védőt azonban akkor a Ferencváros elleni mérkőzés miatt - Lipcseiék 4-2-re nyertek a zöld-fehér rangadón - nem engedték el a győriek.

Az angol Sky Sports információi szerint Reszeli Soós István, a győriek szakmai igazgatója a Skócia elleni mérkőzésen - Tarsoly Csaba klubtulajdonos nevében - meg is kezdi a tárgyalásokat az angol egyesülettel, amely állítólag nem kis összeget fizetne a hétszeres válogatott hátvédért.

A Nottingham tavaly 14. helyen végzett a Division One-ban, amelyet azóta a találékony angolok átkereszteltek Championshippé, s érdekesség, hogy a harmadosztály új neve League One, azaz első liga lett. A Forest egyébiránt korábban már tesztelt egy magyar játékost, a Norvégiában légióskodó Kovács Pétert - aki szintén szerepel Matthäus Skócia elleni keretében - azonban májusban nem szerződtette a klub.

Az angol bajnokságban jelenleg négy magyar játékos futballozik, mindannyian az élvonalbeli Premiershipben: Király Gábor és Torghelle Sándor a Crystal Palace-t erősíti, Gera Zoltán a West Bromwich Albionban játszik, míg Fülöp Márton a Tottenhamben próbál az első csapat közelébe kerülni.