Vágólapra másolva!
Az Arsenal hazai pályán fordulatos mérkőzésen 5-3-ra legyőzte a Middlesbrough együttesét az angol labdarúgó Premiership második fordulójában. A másik vasárnapi találkozón a West Bromwich Albion a birminghami rangadón 1-1-es döntetlent ért el az Aston Villa ellen.

Az Aston Villa Olof Mellberg fejesgóljával már az ötödik percben vezetést szerzett, ám a hazai csapat a 38. percben egyenlített: Jonathan Greening beívelését Clement szép mozdulattal továbbította a hálóba.

Gera Zoltán első angliai mérkőzésen mindössze három percet kapott, ám a skóciai válogatott meccsen mutatott játéka után egyértelmű volt, hogy a második fordulóban több lehetőséget fog kapni edzőjétől. A támadó bár most sem volt kezdő, a 64. percben beállt, és több szép passzal és csellel hívta fel magára a figyelmet, azaz nem rajta múlt, hogy nem sikerült kicsikarni a győzelmet a WBA-nak. A 70. percben az egykori ferencvárosi csillag két védő között remek lapos passzal Horsfieldet hozta játékba, a csatár azonban 14 méterről elhibázta a helyzetet.

Gera a középpálya jobb oldalán szerepelt, ahol párharcainak többségét megnyerte, nem ismert elveszett labdát. A legnagyobb tapsot akkor kapta, amikor egy hosszúnak tűnő ívelést az oldalvonalnál ollózva húzott vissza a pályára. A válogatott futballista egyszer került lövőhelyzetbe: ekkor a tizenhatos sarkánál labdát szerzett, utána azonban a kapu fölé lőtt.

A nap másik mérkőzésén az Arsenal 1-3-ról fordítva 5-3-ra legyőzte a Middlesbrough együttesét, és ezzel beállította a Nottingham Forest 1977-78-ban felállított veretlenségi rekordját. Az Ágyúsok egymást követő 42. bajnoki mérkőzésükön nem találtak legyőzőre. A bajnokságban egyébként már csak két százszázalékos csapat van, a címvédő Arsenal és a tavalyi ezüstérmes Chelsea.

Premiership, 2. forduló:
West Bromwich Albion - Aston Villa 1-1 (1-1)
gól: Clement (38.), illetve Mellberg (4.)

Arsenal - Middlesbrough 5-3 (1-1)
gól: Henry (26., 90.), Bergkamp (55.), Pires (63.), Reyes (64.), illetve Job (43.), Hasselbaink (50.), Queudrue (54.)