Vágólapra másolva!
Az első fordulóban a Norwich vendégeként pontot szerző, majd hazai pályán az Everton ellen emberelőnyben is elbukó újonc, a Crystal Palace ezúttal a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesét, a Chelsea-t fogadja a Selhurst Parkban, a Premier League 3. fordulójának keddi játéknapján. A nap másik összecsapásán a Birmingham a Manchester Cityt látja vendégül, míg szerdán újabb hat összecsapást követhetnek figyelemmel az angol futball szerelmesei.

Nem sikerült túl jól az angol bajnokság egyik magyar érdekeltségű újoncának, a Crystal Palace-nak a szezonkezdete, hiszen az első két összecsapáson csak egy pontot tudtak gyűjteni Speroniék, így villámgyorsan a sereghajtó pozíciójában találták magukat. A Chelsea elleni derbinek sem Iain Dowie csapata az esélyese, bár a menedzser gondjait enyhítheti, hogy valószínűleg számíthat a hat nappal ezelőtti, skótok elleni válogatott meccsen megsérült magyar válogatott támadóra, Torghelle Sándorra.

Apropó, Speroni. Az argentin válogatottal kacérkodó kapus nem nyújtott igazán meggyőző teljesítményt az eddigi két összecsapáson (főleg az Everton elleni 1-3 alkalmával), így nem elképzelhetetlen, hogy hasonló folytatás esetén eljöhet a magyar kapus ideje.

A másik keddi összecsapáson két nagy terveket szövögető, ám egyformán gyengén rajtoló együttes csap össze Birminghamben. Annyit mindkét City mentségére fel lehet hozni, hogy a Chelsea, illetve a Liverpool ellenében lehet - bár európai kupaszereplésre törekvő csapatok esetében nem praktikus - veszíteni, a Fulham, illetve a Portsmouth elleni pontvesztést viszont - pont az előbb vázolt okok miatt - nem menti semmi. A kedd esti összecsapás esélyese mindent egybevetve a Birmingham, viszont egy újabb esetleges kudarc esetén még az oly türelmes manchesteri vezetők is elkezdhetnek gondolkodni Kevin Keagen utódjának személyéről.

A szerdai játéknap - magyar szempontból feltétlenül - legérdekesebb összecsapásának a West Bromwich Albion, illetve a Tottenham birminghami összecsapása ígérkezik. A hazai fehér feketéknél a hétvégén már közel fél órát tölthetett a pályán Gera Zoltán az Aston Villa elleni, 1-1-es eredménnyel véget ért összecsapáson, és a klubvezetés, valamint a szurkolók egyaránt elismerően szóltak a magyar válogatott játékos produkciójáról. Az egykori ferencvárosi kedvenc minden bizonnyal lehetőséget kap a remek szezonkezdetet magáénak mondható Santini-csapat ellen is, és újra - minden eddiginél látványosabban - bizonyíthatja Gary Megson menedzsernek, hogy nem volt kidobott pénz az érte a Ferencvárosnak átutalt másfél millió font.

Az edzőváltáson átesett Southampton immáron Steve Wigley, az eddigi másodedző irányításával készül a Bolton elleni összecsapásra, míg a címvédő, és az első két fordulóban kilenc gólt szerző Arsenalt ezúttal a Blackburn próbálja megállítani a Highburyben.

A Premier League-hez kapcsolódó hír, hogy a Newcastle United 20 millió fontot kínált az Evertonnak Wayne Rooneyért, a liverpooliak tinizsenijével kívánván megerősíteni gyengének amúgy nem nevezhető csatársorát. Ez a lehetséges transzfer két kérdést mindenesetre felvet: amennyiben Rooney elhagyja a Mersey-partiakat, mi lesz az Evertonnal, illetve a Szarkák négy gólvágójából (Shearer, Bellamy, Kluivert, Rooney) ki fér bele Sir Bobby Robson 4-4-2-es hadrendjébe?