Vágólapra másolva!
Emberemlékezet óta nem kapott akkora verést a Bayern München labdarúgócsapata, mint szombaton, a Bundesliga 3. fordulójában. Felix Magath együttese a Bayer Leverkusen vendégeként 4-1-re kapott ki, a hazai gólokon Berbatov és Franca testvériesen megosztozott. Kuranyi-triplával nyert Kaiserslauternben a Stuttgart, a Rostock idegenben verte a Schalkét.

A német bajnokság rangadóját Leverkusenben rendezték, ahol a Bayer a Bayern Münchent látta vendégül. Komoly csatára és győzelemre készült a hazai együttes, ugyanis legutóbbi öt összecsapás közül mindössze egyszer tudott nyerni otthon, de hogy ilyen pazar játékkal rukkoljon elő, arra senki sem számított.

A gyógyszergyáriaknál Nowotny, valamint Bierofka küzdött problémákkal, a vendégek listája ezzel szemben sokkal terjedelmesebb volt: Görlitz eltiltása mellett különféle okok miatt nem játszhatott Sagnol, Scholl, Pizarro, Jeremies, Zickler és Trochowski sem.

Az első játékrészt még úgy ahogy kihúzta a bajor gárda, a mezőnyfölényben játszó Leverkusen azonban Berbatov révén a 20. percben begyötörte a vezető gólt. A második játékrészben aztán hét perc alatt a Bayer elintézett mindent.

Az 52. percben Franca jobb külsővel csodás gólt pörgetett 16 méterről, a labda Kahn ujjait is érintve a lécről pottyant a gólvonal mögé, majd öt minutum elteltével ismét a brazil csatár volt eredményes egy szólót követően. A kegyelemdöfést szinte a középkezdés után Berbatov adta meg, aki egy sakkmatt-helyzet után már a negyedik hazai találatot jegyezte. Ballack találata csak kozmetikázott az eredményen (4-1).

Idén először kapott kezdőként lehetőséget a Stuttgart csapatában Kevin Kuranyi, akinek nem kisebb dolga akadt: neki kellett pótolnia a Bundesliga legjobb formába lévő támadóját, Cacaut, aki két forduló alatt négy gólt szerzett, ám piros lapja miatt nem szerepelhetett. Nos, Kuranyi - Szabics ékpárjaként - egy kaiserslauterni mesterhármassal jelezte (2-3), jó formában van, félő, a következő fordulóban a trióból éppen a magyar támadó marad majd ki.

Triplázott a Nürnberg szlovák csatára, Marek Mintal is, csapata mégis 4-3-as vereséget szenvedett Hamburgban. Nagyon nem megy a szezon előtt erősítő Schalkénak sem, a gelsenkircheni gárda hazai pályán (igaz, egy félidőt emberhátrányban játszva) 2-0-ra kikapott, a Rostock mindkét gólját Antonio di Salvo szerezte.

eredmények, 3. forduló
Bayer Leverkusen - Bayern München 4-1 (1-0)
gól:
Berbatov (20., 59.), Franca (52., 57.), illetve Ballack (84.)

Bielefeld - Bochum 1-2 (0-1)
gól:
Buckley (87.), illetve Zdebel (31.), Diabang (92.)
piros lap: Preuss (62., Bochum)

Hamburg - Nürnberg 4-3 (2-1)
gól:
Van Buyten (12.), Schlicke (40.), Mpenza (51.), Lauth (86.), illetve Mintal (38., 76., 83.)

Freiburg - Mönchengladbach 1-1 (1-0)
gól:
Antar (28.), illetve Neuville (78.)

Kaiserslautern - Stuttgart 2-3 (2-1)
gól:
Seitz (35.), Jancker (38.), illetve Kuranyi (31., 54., 81.)

Schalke - Rostock 0-2 (0-1)
gól:
Di Salvo (34., 77.)
piros lap: Ailton (45., Schalke)

Hertha - Mainz 1-1 (0-0)
gól:
Bobic (68.), illetve Kramny (78.)