Vágólapra másolva!
Kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) fegyelmi bizottsága, s a legfontosabb napirendi pont a Videoton és Vasas Zoltán között fennálló peres ügy volt. A testület határozata értelmében a székesfehérvári klubnak szeptember 10-ig ki kell fizetnie egykori játékosát, különben pontlevonással sújtják.

A futballista minden lehetséges fórumon igazat kapott az egyesülettel szemben, a Videoton ennek ellenére nem rendezte adósságát. Az fb úgy döntött, amennyiben a megadott határidőig sem kerül sor a tartozás kifizetésére, akkor fordulónként három büntetőpontot levonnak Csertői Aurél együttesétől.

Ha ezt követően sem utalja át a pénzt a klub, akkor az MLL további szankciókat - például a klublicenc megvonását - is alkalmazhat.

A Videotonnál ráadásul csődhelyzet alakulhat ki, miután a székesfehérvári önkormányzat senkivel nem tudott megállapodni 84 százalékos tulajdonrészének eladásáról. A város vezetése még nyáron - bízva a végleges döntésben - a Kocsis György által benyújtott, 20 százalékra vonatkozó vásárlási szándéknak megadta az előlegezett bizalmat és azóta a korábban Kispesten is szerepelt vállalt Kocsis, illetve az általa ügyvezető igazgatónak felkért Gál László irányítja a kft.-t.

Fizetne a Videoton

Érdeklődésünkre Csucsánszky Zoltán, a Videoton technikai igazgatója a jelenlegi helyzetről a következőket mondta: "Nehéz helyzetben vagyunk, de mindenképpen rendezni szeretnénk az adósságainkat. Sajnos kedden a székesfehérvári önkormányzat, egyelőre nem fogadta el az új résztulajdonos, Kocsis György ajánlatát, ezért további tárgyalásokra lesz szükség. Tudjuk, hogy Vasas Zoltánon kívül más labdarúgóknak is tartozunk, ezeket az adósságokat is ki akarjuk egyenlíteni, ám ehhez a klub anyagi helyzetének minél előbb rendeződnie kell. Tíz nap áll rendelkezésünkre a kifizetésekre, és mindent el is követünk ennek érdekében, amihez a klub anyagi stabilitását szükséges rendeznünk."
Bánki József



Ezzel előállt az a helyzet, hogy amennyiben az önkormányzat nem tud tőkét bevonni a kft.-be, az működésképtelenné válik, s így a liga akár vissza is vonhatja a klublicencet.

Jó hírt jelenthet ugyanakkor az egyesületnek, hogy Székesfehérvár önkormányzatának különböző szakbizottságai az elmúlt napokban tárgyaltak a Sóstói-stadion rekonstrukciójáról, s a döntések értelmében a létesítmény felújítása befejeződhet. Erre a pénzügyi fedezet biztosítva van.

A hétvégi, 4. fordulóban kiállított mindkét játékos - Mező Tamás (Kaposvári Rákóczi FC) és Andrej Debnar (Matáv-Sopron) - egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Piros és sárga lapok miatt az MTK-nak 25, míg a Vasasnak és a Videotonnak 20-20 ezer forintot kell befizetnie az MLL pénztárába.