Vágólapra másolva!
Szerdán Szűcs Lajos, csütörtökön pedig Tököli Attila dőlt ki a sorból a Horvátország elleni vb-selejtezőre készülő magyar válogatott keretéből. A ferencvárosi kapus a vállát, míg a az 1. FC Köln csatára a hasfalát fájlalja.

Szűcs Lajos már el is hagyta a válogatott edzőtáborát, miután az orvosok megvizsgálták, és hat-nyolc napos pihenőt írtak elő számára.

A sérüléséről Szűcs a következőket mondta: "Már hetek óta komoly fájdalmaim voltak, ám mindaz semmiség volt ahhoz a kínhoz képest, amit a szerda reggeli ébredésnél éreztem. Szinte felemelni sem tudtam a karom, s miután megvizsgáltak a válogatott orvosai, kiderült, hogy begyulladt az ízületi tok. A karomat felkötötték, majd naponta kell kezelésekre járni, s csak remélhetem, hogy egy hét alatt valóban meggyógyulok."

Tököli Attila viszont a csütörtök délelőtti edzésen sérült meg, méghozzá a hasfala húzódott meg. A csatár nem is tudta folytatni a tréninget, s mint elmondta, az elmúlt hetekben Kölnben már gondja voltak a hasfalával, ami a jelek szerint a csütörtöki tréningen kiújult. Tökölit a válogatott orvosa, az osztrák dr. Peter Panzenböck alaposan megvizsgálja, ám a jelenlegi helyzet alapján nem valószínű, hogy vállalni tudja a játékot Zágrábban.

Így aztán a a horvátok elleni selejtezőn Lothar Matthäus már csak három, úgymond befejező csatárra számíthat: Szabicsra, Torghellére és Kovács Péterre. Előbbi két játékos szintén nem egészséges, ám immáron felépülőben vannak, és elvégezték az összes gyakorlatot a csütörtök délelőtti edzésen. Szintúgy a védő Gyepes Gábor, akinek a szombati szereplése immár csak Matthäus döntésén múlik. A tréningen a szövetségi kapitány elsősorban a játék gyorsaságát növelő feladatokat végeztetett a futballistákkal, akik - az mlsz.hu tudósítása szerint - gyakorolták a kapura lövéseket is.

Az edzést követő ebéd után tortával és "minitűzijátékkal" ünnepelték Fehér Csabát, aki ma ünnepli 29. születésnapját. A délutánt videós elemzéssel és taktikai megbeszéléssel töltötte a válogatott, a csapat repülőgépe pénteken 11 órakor repül Zágrábba.

Bánki József

[origo]