Vágólapra másolva!
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott első Európa-bajnoki selejtezőjén 1-0-ra kikapott Horvátország vendégeként.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 8. csoport:
Horvátország - Magyarország 1-0 (1-0)
Velika Gorica, 2500 néző
vezette: Sultani (azeri)
Horvátország: Vranjic - Pelaic (Mujanovic, 58.), Benko, Bodrusic, Vukman - Vucko, Modric, Tomic, Cesarec (Custic, 75.) - Grgurovic (Marcic, 57.), Da Silva
Magyarország: Fülöp - Regedei, Vati, Balogh, Pollák - Bori (Horváth, 46.), Sándor, Vadócz, Varga (Tőzsér, 78.) - Magasföldi (Feczesin, 46.), Jovánczai
gól: Da Silva (20.) sárga lap: Mujanovic (65.), Vucko (89.), illetve Fülöp (80.)

20. perc: Grgurovic a félpályáról ugratta ki a védők mögé kerülő Da Silvát, aki 13 méterről Fülöp mellett a kapu jobb oldalába bombázott (1-0).

80. perc: Balogh mellett Da Silva fordult be a tizenhatoson belülre, ahol a védő felrúgta a csatárt. Az azeri játékvezető a 11-es pontra mutatott. A reklamáló Fülöp előbb sárga lapot kapott, majd egy remek vetődéssel szögletre tolta Tomic büntetőjét.

A horvátok hatalmas mezőnyfölényben futballoztak az első félidőben, s csak Fülöp bravúrjainak köszönhető, hogy Róth Antal csapata nem került egygólosnál nagyobb hátrányba.

A kettős csere révén a folytatásban már kiegyenlítettebbé vált a játék, de továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, ám az angol Tottenham Hotspur kapusának eszén még büntetőből sem tudtak túljárni, így maradt az 1-0-s horvát siker.