Vágólapra másolva!
Nem volt hiány meglepetésekben a Bundesliga negyedik fordulójában: a bajnok Werder Bremen a Mönchengladbach otthonában szenvedett vereséget, az újonc Mainz pedig a Leverkusent verte meg Bódog Tamással a soraiban. Szabics Imre és Dárdai Pál is csereként lépett pályára, előbbi góllal vette ki a részét a Hamburg elleni sikerből, utóbbi negyedórát játszott a Nürnbergben ikszelő Herthában.

A Werder Bremen hamar hátrányba került a Gladbach otthonában, az Eb-n felfedezett Heinz fejelt egy szögletet követően a léc alá. A bajnok erőlködött, de Klasnic révén csak kapufáig jutott, a második játékrész elején pedig jött az újabb Mönchengladbach-gól, ezúttal Neuville volt az elkövető. És bár Valdez még felhozta a Werdert, Ivic a végén megadta a kegyelemdöfést, ezzel második vereségét szenvedte el a bajnok.

A forduló előtt listavezető Leverkusen Mainzban vérzett el, az újonc három perc alatt lerendezte a meccset, és a negyedik helyen tanyázik. A Stuttgart nem hibázott és győzelmével átvette a vezetést a tabellát. A svábok vezető gólja Meissner nevéhez fűződik, a másodikat pedig Szabics Imre szerezte, aki a 63. percben állt be Cacau helyére, és a kilencvenedikben Kuranyi passzából talált be egy kontra végén.

Dárdai Pálnak csak 15 perc jutott, a Hertha pedig remizett a Nürnberg ellen és továbbra is a középmezőny alján ragadt. A Bayern München megkezdte a felzárkózást, miután Makaay találatával legyűrte a Bielefeldet. A Schalke továbbra is nagyon mély gödörben van, ezúttal Wolfsburgban szaladtak bele egy sima hármasba a királykékek. A Ruhr-vidéki rangadó a várakozásnak megfelelően nagy csatát hozott, és végül döntetlennel zárult, úgy, hogy Madsen, a Bochum támadója büntetőt hibázott 1-1-es állásnál.

Bundesliga, 4. forduló:
Mönchengladbach - Werder Bremen 3-1 (1-0)
gól: Heinz (12.), Neuville (53.), Ivic (91.), illetve Valdez (69.)

VfL Bochum - Borussia Dortmund 2-2 (1-0)
gól:
Kalla (15.), Demel (75., öngól), illetve Koller (48.), Ewerthon (59.)

Wolfsburg - Schalke 3-0 (2-0)
gól:
Hrisztov (31., 41.), Klimovicz (90.)

Stuttgart - Hamburg 2-0 (1-0)
gól:
Meissner (16.), Szabics (90.)

Mainz - Bayer Leverkusen 2-0 (0-0)
gól: Weiland (65.), Auer (68.)

Bayern München - Arminia Bielfeld 1-0 (1-0)
gól:
Makaay (26.)

Nürnberg - Hertha BSC 0-0

A Hamburg ellen tart UEFA-főpróbát a VfB/sport/focivilag/20040910geraek.html?pIdx=1