Vágólapra másolva!
A címvédő Milan, valamint a szintén milánói Internazionale szombati botlása után vasárnap már nem hozott meglepetést az új edzővel pályára lépő torinói Juventus és a fővárosi Roma mérkőzése az olasz labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

A rómaiak paprikás hangulatú meccsen győzték le 1-0-ra az újonc Fiorentinát, miután mindkét együttes 10 főre olvadt a szünetig 1-1 piros lap miatt. A második félidőben aztán a Farkasok a csereként beállt Montella találatával kiharcolták a győzelmet. Mindez azt jelenti, az egykori római csatársztár, az Európa-bajnokságon még a német válogatottat irányító Rudi Völler sikeresen debütált régi-új csapata kispadján.

Az éppen a Romától érkezett Fabio Capello által dirigált, tavaly bronzérmes Juventus sokkal simábban nyert: a Zebrák az aranylabdás cseh Nedved, a francia gólzsák Trezeguet és a friss szerzemény svéd Ibrahimovic góljával 3-0-ra diadalmaskodtak Bresciában. A Lazio Di Canio 11-es góljával verte idegenben a Sampdoriát.

Az Atalanta-Lecce találkozó gólparádét (2-2) hozott, a többi meccsen azonban összesen két találatot láthattak a nézők: a Cagliari a Bolognát, a Palermo pedig a Sienát verte hazai pályán egy góllal, míg a Parma-Messina és a Reggina-Udinese találkozókon érintetlenek maradtak a hálók.

Serie A, 1. forduló:
Roma - Fiorentina 1-0 (0-0)
gól: Montella (53.)
kiállítva: Cassano (46), illetve W. Viali (13.)

Atalanta - Lecce 2-2 (1-1)
gól: Pazzini (1.), Albertini (51.), illetve Giacomazzi (8.), Bozsinov (75.)

Brescia - Juventus 0-3 (0-2)
gól: Nedved (34.), Trezeguet (38.), Ibrahimovic (59.)

Cagliari - Bologna 1-0 (1-0)
gól: Esposito (19.)

Palermo - Siena 1-0 (1-0)
gól:
Toni (22.)

Parma - Messina 0-0

Reggina - Udinese 0-0
kiállítva:
Franceschini (Reggina, 85.)

Sampdoria - Lazio 0-1 (0-1)
gól:
Di Canio (29., 11-esből)
piros lap: Antonioli (27., Sampdoria)