Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság nyitányával immár mindegyiki topligában zajlik az élet, a múlt héten ráadásul még vébéselejtezőket is rendeztek, így volt honnan válogatnunk. A Serie A-t csupán egy labdarúgó képviseli álomcsapatunkban, amelybe igyekeztünk olyan focistákat beválasztani, akik a válogatottban és klubjukban is jó teljesítményt nyújtottak.
Gianluigi Buffon (Juventus FC, olasz): A talján kapusnak klubja, a Juventus színeiben nem volt túl sok dolga a hét végén, a válogatottban viszont több bravúrt is be kellett mutatnia a Moldova elleni vébéselejtezőn. Teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a squadra azzurra győztesen távozhatott Kisinyovból.
Steve Finnan (Liverpool FC, ír): A Liverpool drukkereinek egyelőre nem lehet panaszuk az új mesterre, Rafa Benítezre, hiszen a csapat szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat a Premier League-ben. A West Bromwich Albion ellen is magabiztosan nyert a gárda, és a második gólt az a Steve Finnan szerezte, akinek ez volt az első találata a Vörösök színeiben, sőt, korábban még az élvonalban sem volt eredményes. A védő ráadásul a hétközi, Svájc elleni vébéselejtezőn is remekül focizott.Martin Stranzl (VfB Stuttgart, osztrák): Az Újpest leendő UEFA-kupa-ellenfele négy forduló után vezeti a Bundesligát, és a hét végi, Hamburg elleni bajnokit ráadásul kapott gól nélkül abszolválta. Ehhez jelentősen hozzájárult a középhátvéd Stranzl is, aki a válogatott színeiben is remekelt a hét közben, az azeriek elleni vébéselejtezőn eredményes is volt.Andy O'Brien (Newcastle United, ír): A Szarkáknak a pocsék szezonkezdet után mindenképpen szükségük volt a győzelemre a Blackburn ellen, és meglehetősen magabiztosan meg is szerezték a három pontot. A 3-0-s győzelemmel véget ért találkozón az utolsó találatot a középhátvéd O'Brien érte el, akinek a hét közben is pályára kellett lépnie az ír válogatott színeiben Svájc ellen, és ott sem okozott csalódást.Gabriel Heinze (Manchester United, argentin): A Vörös Ördögök megint nem tudtak nyerni a hét végén, a Bolton elleni, 2-2-es döntetlent hozó találkozón az egyetlen reményteljes pont Heinze játéka volt. Az argentin balhátvéd most mutatkozott be a MU-ban, rögtön gólt is szerzett, és megválasztották a mérkőzés legjobbjának.
Ludovic Giuly (FC Barcelona, francia): A gall középpályás ugyanolyan remek formában kezdte az idényt, mint amilyenben az előzőt abbahagyta. A múlt héten előbb a válogatottban játszott remekül, gólt szerzett és gólpasszt adott a feröeriek elleni vébéselejtezőn, majd pedig klubcsapata színeiben volt eredményes.Marijan Hrisztov (VfL Wolfsburg, bolgár): A Farkasok egyelőre várakozáson felül teljesítenek a Bundesligában, elvégre négy forduló után a második helyen állnak a tabellán. A hét végén a Schalke 04-et győzték le meglehetősen simán, és a 3-0-s diadalból a bolgár Hrisztov két találattal vette ki a részét.Maxi Rodríguez (RCD Espanyol, argentin): A barcelonai nagy meglepetésre tudott nyerni idegenbena  Real Betis ellen, és a 4-1-es győzelem fő letéteményese az argentin játékmester, Maxi Rodríguez volt. A játékos mesterhármast ért el, és végig nagy kedvvel futballozott.Fredrik Ljungberg (Arsenal FC, svéd): Az Ágyúsok középpályása számára nem kezdődött valami jól a hét, hiszen a horvátok elleni vébéselejtezőn a háromkoronások vereséget szenvedtek, de Ljungbergre itt sem lehetett panasz. A focista a hét végi bajnokin aztán kárpótolta magát, hiszen a Fulham ellen a mérkőzés legjobbja volt, gólt is szerzett.
Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce, holland): Az új holland szakvezető, Marco van Basten némi meglepetést okozott azzal, hogy a csehek elleni vébéselejtezőn a középcsatár posztjára nem Makaayt, hanem Van Hooijdonkot jelölte, de a veterán támadó meghálálta a bizalmat: az Oranje az ő két találatával tudott nyerni a rangadón.Szavo Milosevics (CA Osasuna, szerb): A spanyol bajnokság legnagyobb meglepetésre a hét végén az Osasuna idegenbeli győzelme volt a Deportivo ellen. A pamplonai gárdában mindkét csatár kiválóan futballozott, de főleg Milosevics remekelt, a szerb játékos két remekbeszabott góllal járult hozzá a három pont megszerzéséhez.