Vágólapra másolva!
Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke mint a magyarországi licencmenedzser adminisztrációs ellenőre azzal a kéréssel fordult az engedélyeket kiadó európai szövetséghez, hogy méltányossági alapon, a szeptember 13-án beérkezett dokumentáció alapján járjon el az UEFA illetékes testületénél a Siófok FC Kft. licence ügyében.

Az MLL első számú vezetője, amíg arra a törvényes lehetőségek biztosítottak, mint a klubok tulajdonosainak képviselője mindent elkövet annak érdekében, hogy az Arany Ászok Ligát annyi csapat fejezze be, mint amennyi azt elkezdte, vagyis 16 együttes.

Sélley Zoltán, az UEFA licencmenedzsere pénteken közölte, hogy a Siófok FC Kft. által működtetett Diósgyőri BFC a továbbiakban nem vehet részt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, mivel a részvételhez szükséges engedélyt visszavonta. Ennek alapján előzetes intézkedésként az MLL versenybizottsága törölte a szeptember 11-re kiírt Diósgyőr BFC-ZTE bajnoki találkozót. Ugyanakkor a Siófok FC Kft. szeptember 13-án a hiányzó dokumentumokat átadta, és az MLL elnökéhez fordult azzal a kéréssel, hogy mint a klubok tulajdonosainak képviselője, illetve a magyarországi licencmenedzser adminisztrációs ellenőre kezdeményezze a licencjog visszavonásának felülvizsgálatát.

Szieben László ezek után Sélley Zoltánhoz fordult azzal a kéréssel, hogy Genfben, az UEFA központjában, a késedelmesen benyújtott dokumentáció ellenére, méltányossági alapon járjon el. Ennek kapcsán a licencmenedzser még szeptember 13-án Svájcba utazik, hogy az UEFA illetékes döntéshozóival tárgyaljon. Válasz várhatóan szerdán érkezik Genfből. Elkerülendő a hasonló nemkívánatos eseteket, az MLL ligabiztosa és a licencbiztos közösen, ezen a héten megkezdi az Előre FC Kft. (Békéscsaba), illetve a Honvéd FC Kft. pénzügyi ellenőrzését, és ezzel párhuzamosan folytatják az FC Fehérvár (volt Videoton) átvilágítását.

Az MLL ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy a médiában megjelent, az Arany Ászok Liga állását bemutató tabella nem felel meg a jelenlegi jogi helyzetnek, mivel egy klub kizárásáról ugyan a licencmenedzser dönthet, de ezen döntés alapján a versenybizottságnak kell intézkednie. Ilyen intézkedés pedig nem született, mivel az UEFA válaszára szerda estig várni kell. A versenybizottság csütörtök délután ülésezik. (Ugyanakkor pénteken az MLL hivatalos honlapja közölte, hogy törlik a Diósgyőr összes eddigi eredményét, és szintén a mósodosított tabellát használja.)

A Diósgyőr csapatát működtető Siófok FC Kft. élvonalbeli licencének visszavonása kapcsán kialakult helyzetről kedden 12.30 órától rendkívüli ülésén tárgyal a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége. A testület pénteki rendes tanácskozására is sor kerül, ugyanakkor Bozóky Imre, az MLSZ elnöke - miután hétfőn a rendelkezésre álló dokumentumokat kézhez kapta, s azokból informálódott a döntés körülményeiről - úgy határozott, hogy az ügy nem tűr késedelmet, erről a szövetség elnökségének is ki kell alakítania álláspontját.

(MTI)