Vágólapra másolva!
Valószínűleg minden idők legerősebb mezőnyű Bajnokok Ligája veszi kezdetét kedden, és az első játéknapon rögtön pályára lép a címvédő és az előző kiírásban UEFA-kupát nyert csapat is - ám idén egyik sem számít igazán nagy favoritnak. A legesélyesebb csapatnak inkább az Arsenalt, a Chelsea-t, a Barcelonát vagy a Milant tartják, legalábbis a kedden bemutatkozó együttesek közül. Lisztes Krisztián sérülése miatt még nem állhat a Werder Bremen rendelkezésére az Inter ellen, Fehér Csaba azonban minden bizonnyal lehetőséget kap élete első BL-meccsén: a PSV az Arsenal otthonába látogat.

A két angol szuperfavorit közül talán az Arsenalnak lesz könnyebb dolga, az Ágyúsok az E csoportban a PSV Eindhovent fogadják, és a hazai győzelmen kívül minden más eredmény meglepetést okozna. Arséne Wenger együttese eddig a Premier League-ben valósággal szárnyal, nem csak hogy mindegyik meccsét megnyerte, de mindezt rendkívül meggyőző és látványos játékkal tette.

Sol Campbell még mindig hiányzik a csapatból, de rajta kívül mindenki Wenger mester rendelkezésére áll, és a szakvezető számára a fő fejtörést az jelenti, hogy miként szorítson helyet a csapatban a bombaformában lévő José Antonio Reyesnek: Robert Pirest vagy Dennis Bergkampot kellene kihagyni ennek érdekében.

Az Arsenal a csúcsfavorit
Az angol William Hill fogadóiroda közzétette oddsait, melyekből kiderül, hogy a bukmékerek szerint az Arsenal a legesélyesebb a trófea elhódítására. Az Ágyúsok mögött a második helyen a Real Madrid, a harmadikon pedig az ugyancsak londoni Chelsea áll. A legkisebb nyerési eséllyel, azaz a legnagyobb szorzóval (500:1) az izraeli Maccabi Tel Aviv diadalára lehet fogadni.
A BL-oddsok listája:
Arsenal 5:1
Real Madrid 6:1
Chelsea 7:1
Milan és MU (8:1)
Barcelona (9:1)
(MTI)


"Már vasárnap óta Londonban vagyunk, hétfő este a találkozó helyszínén, a Highburyben edzettünk. Csapatot Hiddink edző közvetlenül a mérkőzés előtt hirdet, de előzetesen azt mondom, hogy ez a PSV Európában nem esélytelenül lép pályára, így Londonban sem. Úgy érzem, hogy ezúttal a kispadon kapok helyet" - mondta Fehér Csaba saját honlapján.

A Panathinaikosz-Rosenborg összecsapáson a csoport két gyengébbnek tartott gárdája mérkőzik egymással, így a három pont megszerzése létfontosságúnak tűnik a továbbjutási remények megérzése érdekében. A görögök számára hátrány lehet, hogy Hellászban még mindig nem kezdődött meg a pontvadászat, vagyis a csapat számára ez lesz az idény első tétmérkőzése. A Rosenborg ellenben bajnoksága közepén jár, és természetesen vezet Norvégiában, igaz, a hét végén hazai pályán szenvedett vereséget.