Vágólapra másolva!
Közel tízezer nézőre számítanak Újpesten a Stuttgart elleni csütörtöki UEFA-kupa-mérkőzésre, s a lila-fehér hívek lelkesedésére jellemző, hogy a hétfői pénztárnyitást követően három óra alatt közel kétezer jegy fogyott el elővételben. A németek egyébként szerda délelőtt érkeznek Budapestre, este a Szusza Ferenc-stadionban tréningeznek, de csütörtökre is kértek edzéslehetőséget, mivel csak kora délután indulnak vissza a sváb fővárosba. Szintén csütörtökön a Ferencváros Londonban a másodosztályú Millwall ellen lép pályára, a fradisták fogadkoznak, László Csaba optimista.

Mészöly Géza vezetőedző és segítője, Véber György a felkészülés feszültségét enyhítendő könnyed programokat is szervezett a várva várt meccs előtt, amelyben szerepelt közös vacsora, valamint uszodalátogatás. Persze azért az edzéseken már a Stuttgart elleni taktikát gyakorolták a lilák, a Vasas elleni bajnoki hibáiból pedig tanulni szeretnének az újpestiek.

Az angyalföldi kilencven perc hajrájában ugyanis kiengedett a tavalyi ezüstérmes, márpedig ez a német együttes ellen megengedhetetlen. Mészöly Géza, akárcsak a svájci Servette elleni fellépés előtt, ezúttal is türelmes, ugyanakkor bátor futballt vár csapatától: "Arra készülünk, hogy minden labdáért hatalmas küzdelem folyik majd, és nagyon szeretnénk, ha a párharcok nagy részét mi nyernénk. Fegyelmezetten és koncentráltan kell játszanunk, ugyanakkor bátran és nagy önbizalommal. Ez főként a támadásainkra vonatkozik, vagyis a kapu előtt bátran kell vállalkozni váratlan megoldásokra. Természetesen számítunk lelkes szurkolótáborunkra is, tudjuk, hogy remek hangulatban léphetünk pályára, és meg is szeretnénk hálálni a szeretetet."

Mivel a televízió nem közvetíti az UEFA-kupa-meccset, a megyeri vezetők szerint közel tízezer néző tekintheti meg a helyszínen a Stuttgart vendégjátékát. A német együttest a hírek szerint 1500 drukker kíséri el, s a hazai tábor látványos koreográfiával készül a csütörtök estére.

Az viszont rossz hír, hogy az UEFA 1000 svájci frankos büntetést rótt ki a lila-fehér egyesületre, mivel az újpesti ultrák Genfben, a Servette elleni visszavágón görögtüzekkel ünnepelték a magyar gólokat (az európai szövetség tiltott pirotechnikai eszközök használata miatt szabta ki a büntetést). Mindezek után csütörtökön a Szusza Ferenc-stadion bejáratánál szigorú ellenőrzések lesznek, megelőzendő az újabb büntetést.

A Stuttgart egyébként szerdán érkezik Budapestre, soraiban a jó formába lendült Szabics Imrével, valamint a német válogatottban és klubjában az utóbbi hetekben rendre gólokat lövő Kevin Kuranyival, ám nem kizárt, hogy Matthias Sammer vezetőedző Újpesten Kuranyi mellett a brazil Cacauval kezd a csatársorban.