Vágólapra másolva!
Szerdán újabb nyolc mérkőzéssel folytatódtak a Bajnokok Ligája csoportkörének a küzdelmei. Az A jelű kvartettben a Liverpool 2-0-ra legyőzte a tavalyi BL-második Monacót, a Deportivo-Olimpiakosz meccsen nem született gól. A B csoportban a Real Madridnak hármat gurított a Leverkusen, a Roma-Dinamo Kijev összecsapás pedig 0-1-es állásnál a bíró sérülése miatt félbeszakadt, s a három pontot valószínűleg a vétlen vendégek kapják meg. A C csoportban a Juventus az Ajax, a Bayern a Maccabi otthonában nyert. A D betűjelű négyesben a Fenerbache a Sparta Prahánál egy góllal volt jobb, a MU 0-2-ről egyenlített Lyonban.

Az immáron Rafael Benitez által dirigált s kissé "spanyolossá" vált Liverpool a szintén felforgatott tavalyi BL-második Monaco ellen viszonylag könnyedén győzött. Elsőként a 22. percben, egy rendkívül gyors, rövid passzos támadás végén, Gerrard átadása után a Vörösök új szerzeménye, az Auxerre-től érkezett Djibril Cissé 12 méterről, jobbal magabiztosan a kapu bal oldalába bombázott (1-0).

A második félidő derekán a francia támadót az Európa-bajnokság gólkirálya, Baros váltotta, s a cseh csatár szintén betalált: szép akció végén, az ötös jobb sarkánál előbb egy védőt cselezett ki, majd a kapus mellett is elvitte a labdát, és hanyag eleganciával emelt a kapuba.

A Deportivo hazai pályán nem tudta begyűjteni a három pontot az Olimpiakosz ellen, azaz idén is rosszul kezdett mind a bajnokságban, mind a BL-ben a spanyol együttes.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
FC Liverpool (angol) - AS Monaco (francia) 2-0 (1-0)
vezette: Terje Hauge (norvég)
Liverpool: Dudek - Josemi, Hyypiä, Carragher, Riise - Alonso, Finnan, Gerrard, Kewell (Warnock, 77.) - García (Biscan, 87.) - Cissé (Baros, 69.).
Monaco:
Roma - Pérez (Juan, 89.), Rodríguez, Givet (El-Fakiri, 80.), Evra (Camara, 46.) - Zikosz, Maicon, Squillaci, Farnerud - Adebayor - Kallon.
gól: Cissé (22.), Baros (84.)

Hajrá, spanyolok!
Három topliga góljaiban is gyönyörködhet az [origo]-n. Ön melyiket nézné szívesen?
A spanyolt 2017 - 54,5%
Az olaszt 1281 - 34,6%
A németet 400 - 10,8%
Összesen: 3698 szavazat
Deportivo La Coruna (spanyol) - Olimpiakosz Pireusz (görög) 0-0
vezette:

Deportivo:

Olimpiakosz: