Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége pénteki ülésén úgy döntött, hogy a végleges döntésig a diósgyőri csapat mindenképpen folytathatja szereplését az élvonalbeli bajnokságban, így szombaton pályára léphet a Budapest Honvéd vendégeként.

Az MLSZ testülete egyszersmind azt is megállapította, hogy múlt pénteken Sélley Zoltán licencmenedzser, az Európai Labdarúgó Szövetség magyarországi megbízottja nem dönthetett volna önállóan az együttest működtető Siófok FC Kft. engedélyének visszavonásáról. Ehhez ugyanis figyelembe kellett volna vennie az MLSZ szabályzatát, miszerint a licencadó az MLSZ, amelynek ezt a jogát az elsőfokú (alap)eljárásban a Magyar Labdarúgó Liga gyakorolja.

A másodfokú eljárás ugyanakkor az MLSZ hatásköre, vagyis a liga esetleges nemleges döntése még megfellebbezhető a szövetségnél. Most ez az út következik, de a távirati iroda információi szerint a diósgyőriek már rendelkeznek a végleges licenchez szükséges dokumentumokkal.

Az is kiderült, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség csak a BL-ben vagy az UEFA-kupában szereplő együtteseknél szól bele a licenckérdésbe, más esetben ez a hazai szövetségek belügye.

Ugyanakkor a Magyar Labdarúgó Liga licencadó bizottsága is ülést tartott pénteken, és úgy foglalt állást, hogy a Siófok FC Kft. licencének visszavonása tárgyában fenntartja Sélley Zoltán licencmenedzser szeptember 10-én hozott határozatát.

Egyúttal - a Siófok FC Kft. által korábban benyújtott fellebbezésre, a döntést követően keletkezett iratokra, valamint UEFA szakvéleményre tekintettel - a jogorvoslati eljárás lefolytatása érdekében haladéktalanul megküldi az ügyben keletkezett valamennyi iratot a másodfokú licencadó - vagyis a fellebbviteli - bizottság számára.

Az elsőfokú licencadó bizottság egyébként a Siófok FC Kft. által benyújtott iratokat és dokumentációkat tartalmilag és formailag is a határozatát megalapozónak tartotta, egyúttal azonban jelezte, hogy a klublicenc szabályzat szerint van lehetőség fellebbezni.

(MTI)

Egy hét elteltével ismét 16 csapattal folytatódik az Arany Ászok Liga, hiszen az MLSZ pénteki döntése értelmében a Diósgyőr újra első osztályú klubnak számít.

Kiprich József alakulata az újonc Budapest Honvéd otthonában "ünnepelheti újjászületését", ahol tavaly, még az NB I/B-ben, 5-1-es vereséget szenvedett. A szombati mérkőzések közül a NABI Kaposvár debreceni vendégjátéka ígérkezik érdekesnek, hiszen a vendégek a bajnokaspiráns Újpesttel döntetlent ért el, míg a szintén az aranyra hajtó Ferencvárost legyőzték.

Az eddig nagyszerűen menetelő Pápa a bukdácsoló Vasas ellen is esélyes, mint ahogyan a Győr is otthon tarthatja a három pontot a Békéscsaba ellen. Két anyagi gondoktól gyötört gárda találkozik Zalaegerszegen, ettől függetlenül Sebőkék jóval nagyobb játékerőt képviselnek, mint a Fehérvár. Pécsett az teszi pikánssá az MTK látogatását, hogy Garami József a fél életét a mecseki egyletnél töltötte.

A vasárnapi összecsapásokon az UEFA-kupában a VfB Stuttgart ellen 3-1-es vereséget szenvedett Újpest a Matáv Sopron együttesét látja vendégül, míg a Millwall vendégeként 1-1-es döntetlennel záró Ferencváros a Nyíregyházát fogadja az Üllői úton. Mindkét budapesti gárdának csak a győzelem az elfogadható.

(MTI)