Vágólapra másolva!
Visszakerültek a brazil labdarúgó-válogatottba a Milan és a Bayern München sztárjai, akiket klubjuk nem engedett el az augusztus 18-án rendezett Haiti ellen barátságos mérkőzésre, s akiket emiatt Carlos Alberto Parreira nem vett figyelembe az utolsó két találkozón.

Október 9-én és 13-án két újabb világbajnoki selejtezőt játszik a brazil labdarúgó-válogatott: előbb Maracaibóban Venezuela vendégeként lép pályára, majd Macieóban Kolumbia legjobbjait fogadja.

Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány újra meghívta azokat a "renitenseket", akiket klubjuk nem engedett el az augusztus 18-án, Haiti szigetén (Port-au-Prince) rendezett jótékonysági mérkőzésre, s akiket emiatt a szakvezető - büntetésből - nem vett figyelembe a Németország elleni barátságos meccsen, illetve az azt követő, Bolívia elleni vb-selejtezőn: Kakát, Lúciót, Didát, Cafút és Zé Robertót.

Néhány meglepetés a keretből: bekerült Maxwell, az Ajax balbekkje és Maicon a Monacóból, kikerült viszont a két világbajnok, Belletti és Junior, továbbá a Sevilla csatára, Julio Baptista és a Roma középpályása Mancini.

Brazília jól áll a dél-amerikai selejtező csoportban: nyolc fordulóban négy-négy győzelem és döntetlen a mérleg, legutóbb Bolívia ellen 3-1-re győzött a világbajnok együttes.

A 22 meghívott:
kapusok: Dida (Milan), Júlio César (Flamengo)
hátvédek: Cafú (Milan), Maicon (Monaco), Roberto Carlos (Real Madrid), Maxwell (Ajax), Lúcio (Bayern Munique), Luisao (Benfica), Roque Júnior (Bayer Leverkusen), Juan (Bayer Leverkusen)
középpályások: Edmílson (Barcelona), Gilberto Silva (Arsenal), Edu (Arsenal), Zé Roberto (Bayern München), Renato (Sevilla), Juninho Pernambucano (Lyon), Alex (Fenerbahçe), Kaká (Milan)
csatárok: Ronaldo (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Adriano (Internazionale), Luiz Fabiano (Porto).

Ch. Gáll András