Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő mérkőzéseket és harmincegy gólt hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójának keddi játéknapja. A legnagyobb csatát az előzetesen is rangadónak kikiáltott Real Madrid-AS Roma összecsapás hozta, amelyen a vendégek már 2-0-ra vezettek, végül a királyi gárda Raúl duplájának köszönhetően nyert 4-2-re. Kiütéssel győzött a Bayern München és a Manchester United, előbbiben Makaay, utóbbian a debütáló Rooney ért el mesterhármast.

AS Monaco (francia) - Deportivo La Coruna (spanyol) 2-0 (2-0)
Monte-Carlo, II. Lajos-stadion
v.: Farina (olasz
Monaco: Roma - Maicon, Squillaci, Rodriguez, Givet - Evra (Modesto, 85.), Zikosz (Ruso, 58.), Farnerud, Kallon - Saviola, Adebayor (Chevantón, 78.)
Deportivo: Molina - Manuel Pablo, Andrade, Pablo Amo, Capdevila - Sergio (Scaloni, a szünetben), Duscher - Víctor, Valerón, Fran (Munitis, 63.) - Pandiani (Luque, 56.)
gól: Kallon (5.), Saviola (10.)

Ha semmi másra nem emlékszik az ember a tavalyi BL-sorozatból, csak a monte-carlói 8-3-as eredményre, akkor érthető, miért övezte nagy figyelem a Deportivo monacói vendégjátékát. Az előző szezonban a nagyhercegség pazar mérkőzésen leckéztette meg a spanyol együttest, amely idén ráadásul gyengélkedik is.

Javier Irureta együttese a spanyol bajnokság első öt fordulójában mindössze egy győzelmet jegyzett. Az első BL-meccshez képest is akadt változás bőven a kezdőcsapatban, bekerült Fran és Víctor Sánchez, César Martín helyére Pablo Amo lépett, míg Romerót (aki vasárnap biciklizés közben törte össze magát) Capdevila próbálta pótolni. Diego Tristán és Mauro Silva sérülés miatt nem játszhatott.

A másik oldalon a kezdőcsapatban kapott helyet Saviola, míg a sérüléssel bajlódó Bernardi, Nonda, Chevantón trióból csak utóbbi kapott helyet - a cserepadon.

Álomszerűen kezdődött a találkozó hazai részről: az 5. percben Adebayor átadását Kallon 15 méterről lőtte a kapuba (1-0). Újabb öt perc telt el, amikor Adebayor második gólpasszát Saviola értékesítette (2-0).

A tízperces erőfeszítés elegendőnek is bizonyult, a Monaco gyakorlatilag erőlködés nélkül szerezte meg a három pontot.

A csoport másik mérkőzésén meglepetésre az Olimpiakosz - Sztoltidisz 17. percben szerzett góljával - győzött a Liverpool ellen.

Olimpiakosz Pireusz (görög) - FC Liverpool (angol) 1-0 (1-0)
Athén, Szpirosz Luisz-stadion
v.: Collina (olasz)
Olimpiakosz: Nikopolidisz - Schürrer, Anatolakisz, Mavrogenidisz (Venetidisz, 72.), Georgatosz (Vallasz, 85.) - Okkasz, Rivaldo, Sztoltidisz, Kafesz - Giovanni (Georgiadisz, 72.), Pantosz
Liverpool: Dudek - Finnan, Hyypiä, Carragher, Riise - Luis García, Hamann (Diao, 82.), Alonso, Warnock (Kewell, a szünetben) - Josemi (Cissé, 74.), Baros
gól: Sztoltidisz (17.)
piros lap: Pantosz (83.)