Vágólapra másolva!
László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője úgy véli, őt is felelősség terheli csapata második félidőben nyújtott gyengébb teljesítménye miatt, de a hazai pályán csütörtök este 3-1-es győzelemmel kiharcolt továbbjutást mindenképpen megérdemeltnek tartja az angol Millwall ellenében. A számítások szerint a klub csak ezzel a sikerrel 370 millió forint többlethez juthat. -ami csökkenhetegy esetleges pályabezárással, az UEFA ugyanis fegyelmi eljárást indít a Ferencváros ellen. Elkészült a keddi sorsolás kiemelése, a csapat az ötödik kalapba került.

Noha kedden sorsolnak az UEFA-kupában, a Európai Labdarúgó Szövetség pénteken már elkészítette a kiemeléseket. A negyven továbbjutó között négy-négy együttessel Hollandia és Spanyolország "vezet", Németország, Görögország és Belgium három-három csapattal képviselteti magát.

A koefficienstáblázat által elkészített rangsorban az első kalapba került a Lazio (olasz), a Parma (olasz), a Newcastle (angol), a Feyenoord (holland), a Stuttgart (német), az AEK Athén (görög), az FC Bruges (belga) és a Glasgow Rangers (skót) - közülük bárkit is kap a Fradi, a magyar közönség hazai pályán láthatja.

A Ferencváros hivatalos honlapja szerint ugyanis a csapat az első és harmadik kalapba sorolt együtteseket fogadja hazai pályán, a másik két riválishoz pedig idegenbe utazik. Ám az UEFA fenntartja magának azt a jogot, hogy a csoportok elkészülte után számítógépes sorsolással még befolyásolhatja a menetrendet, belekalkulálva azt, hogy azonos napon egy városban (pl. Lisszabonban) ne rendezzenek mérkőzést, s decemberben északi vagy keleti csapatnak se kelljen az időjárási viszonyokkal megküzdenie.

UEFA-játéknapok

1. forduló: október 21.
2. forduló: november 4.
3. forduló: november 25.
4. forduló: december 1. vagy 2.
5. forduló: december 15. vagy 16.


A csoportok első három helyezettje, kiegészülve a Bajnokok Ligája-csoportkörében harmadik helyen végző gárdákkal alkotja majd az UEFA-kupa 32-es mezőnyét, amely tavasszal egyenes kieséses szisztéma szerint folytatja a küzdelmet.

A sorozat döntőjére 2005. május 18-án, a lisszaboni José Alvalade-stadionban kerül sor.

1. kalap2. kalap3. kalap4. kalap5. kalap
SS Lazio (olasz)Villarreal CF (spanyol) Athletic Bilbao (spanyol)FK Partizan (szerb)Ferencváros (magyar)
AC Parma (olasz)AJ Auxerre (francia) Sevilla FC (spanyol)FC Steaua (román)Standard Liege (belga)
Feyenoord (holland)Schalke 04 (német)NK Dinamo (horvát)Hearts FC (skót)Egaleo FC (görög)
Newcastle (angol)Sporting Lisboa(portugál) FC Basel (svájci)Heerenveen (holland)AZ Alkmaar (holland)
AEK Athen (görög)Real Zaragoza (spanyol)FC Sochaux (francia)Aachen (német)

FC Zenit (orosz)

Stuttgart (német)Besiktas JK (török)Middlesbrough (angol)Amica Wronki (lengyel)KSK Beveren (belga)
FC Bruges (belga)SL Benfica (portugál)FC Utrecht (holland)Panioniosz (görög)Austria Wien (osztrák)
Glasgow Rangers (skót)Lille OSC (francia)Grazer AK (osztrák)FC Dnyipro (ukrán)Dinamo Tbiliszi (grúz)